JOHN AULABAUGH – SWEET AS YOU

Artiest info
Website
facebook
Label: AMI Productions
Info: Hemifran

Je zal maar een inwoner zijn van het stadje Champaign in Illinois. Ik vraag me af of je dan ook elke dag bubbels bij het ontbijt krijgt aangeboden. Waarschijnlijk is dat niet het geval want de Amerikaanse singer-songwriter John Aulabaugh - een vader van een 25-jarige tweeling uit dat stadje - houdt blijkbaar meer van zoetigheid want hij noemde zijn nieuwste en derde soloplaat “Sweet As You”.

Wie een liefhebber is van de sound van iemand als Ryan Adams of van Jeff Tweedy en zijn band ‘Wilco’ zal volgens ook wel snel een fan kunnen worden van de tien liedjes die John Aulabaugh voor dit album heeft geschreven en opgenomen. Bij die opname kreeg hij instrumentale bijstand van producer Jason Roberts die op gitaar, piano en drums meespeelde, bassist Frank DiVanna, toetsenist Matt Nelson en drummer James Treichier. Andere gastmuzikanten waren Rob Jensen op banjo, Jessy Greene en Aubrey Richmond op violen en de dames April Davis, Jodi Pitts en Danessa Carter die als harmony en backing vocalisten meewerkten.

Zijn eerste soloplaat “Of Sins Present And Past” verscheen in 2015 en stond 20 weken in de ‘US Americana Charts’. Ze kreeg in 2017 een passende opvolger met de plaat “California Rain” en nu vier jaar later komt dus dit derde album “Sweet As You”. De nu 60-jarige John Aulabaugh was in zijn jonge jaren lid van lokale rock- en punkgroepjes, maar als soloartiest is hij een echte laatbloeier in de muziekwereld want zijn debuutplaat kwam er pas na zijn 54e verjaardag. Dat neemt niet weg dat ondanks zijn pijnlijke rugproblemen, de arthritis in zijn handen en een goedaardige tumor in de keel zijn kwaliteiten als zanger en songschrijver anno 2021 nog heel okselfris zijn en zeer overtuigend aanwezig in de tien liedjes op deze nieuwe plaat.

Op de video’s bij dit verhaal kunt u luisteren naar twee songs uit dit mooie album: eerst genieten we van de eerste single “A Reason” en daarna doen we gewoonweg verder met de albumtiteltrack “Sweet As You”, een zachtjes gezongen ballad. Al zijn emotioneel en fysisch lijden gedurende de voorbije jaren en ook de ervaringen bij de actuele coronapandemie worden vertaald in enkele vrij donkere songteksten bij de tracks op “Sweet As You”, o.a. in het openingsnummer “Sanity” en de song “Immobile”.

Andere nummers uit dit album die ons meteen konden bekoren zijn “”Clementine”, het psychedelische “Feels So Right”, bluegrasstrack “Abilene” en de welgemeende boodschappen van een vader aan zijn nu volwassen kinderen in “Try Love” en “Childhood’s End”. Dit derde album lijkt ons zijn meest persoonlijke te zijn met liedjes die over zijn leven en liefdes vertellen. Het zal dan later ook een waardevol erfstuk blijken te zijn voor zijn kinderen bij de beleving van hun nog vrij jonge leven.

(valsam)
“The life of the American singer-songwriter John Aulabaugh has been marked with lots of physical suffering. Together with the different emotional experiences during the last decades, these features have been the source of inspiration for the ten songs that he recorded on his third solo record ‘Sweet As You’.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: JOHN AULABAUGH
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.