RICHIE MAYER – THE INN OF TEMPORARY HAPPINESS

Artiest info
Website
facebook

Label: Outtatunes Inc.
Info: Hemifran

De Amerikaanse singer-songwriter en multi-instrumentalist Richie Mayer uit San Francisco, Californië maakte deel uit van de popgroep ‘Loose Lips’ vooraleer hij een paar jaar geleden besloot dat hij aan een solocarrière wou beginnen. Die komt er nu aan met de release van zijn eerste soloalbum “The Inn Of Temporary Happiness”, een plaat waarop hij tien eigen composities brengt die hij op het vlak van instrumentatie ook allemaal zelf in zijn geheel heeft ingespeeld.

Eén van die tien songs op dit album is het nummer “I Feel Like I’m One Kiss Away”, een oude opname die hij al in 1986 heeft gemaakt met zijn toenmalige band en die nu wordt opgerakeld om deze eerste soloplaat af te sluiten. Richie Mayer speelt op deze nummers op akoestische en elektrische gitaren (6 en 12 snaren), basgitaar, mandoline, keyboards, drums, percussie en fluit.

Alle nummers kwamen tot stand tijdens de lange quarantaineperiode die ervoor gezorgd heeft dat hij zowat het hele jaar 2020 in eenzame afzondering in zijn eigen opnamestudio aan deze tracks kon knutselen. Enkel voor het nummer “Love Will Find A Way” kreeg hij voor een gitaarsolo bijstand van zijn vriend Jeff King.

We hebben twee van de tracks op “The Inn Of Temporary Happiness” in de vorm van een audiovideo kunnen terugvinden op het wereldwijde ‘YouTube’-web en we delen die nummers hier dan ook met veel plezier met onze lezers. De eerste video bevat het nummer “You Don’t Get Me High Anymore” en de tweede heeft de song “She’s Taking It Too Well” als onderwerp.

Richie Mayer besteedt bij het creëren van zijn songs altijd veel aandacht aan een vlot in het gehoor liggende melodie voor zijn powerpopliedjes die verhalen over liefde, verlies, surfen, overgave en seks. De muzikale invloeden van o.a. ‘Beach Boys’, ‘The Beatles’ en ‘Electric Light Orchestra’ zijn dan ook naast de reeds vermelde songs duidelijk aanwezig in enkele andere liedjes zoals de single en albumopener “Dangerous Rhythm”, “This Is Your Day”, “She Is Why”, “Don’t Say Nothing” en “Come Back Caroline”, stuk voor stuk nummers die zo op de populaire radiostations gedraaid kunnen worden.

(valsam)
“For the creation of his very first solo record ‘The Inn Of Temporary Happiness’, the American singer-songwriter and multi-instrumentalist Richie Mayer from San Francisco used the Covid-19 quarantaine period to work on ten powerpop tracks that were musically influenced by a.o. Beatles, Beach Boys and Electric Light Orchestra. Most of these tracks are very melodic and radio friendly and deserve therefore to be played frequently there.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: RICHIE MAYER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.