SHAWNA CASPI – HURRICANE COMING

Artiest info
Website
facebook

 

De naam van Shawna Caspi kwam ook voor ons totaal uit het onbekende, maar deze Canadese zangeres uit Toronto zorgt nu wel voor een zeer aangename verrassing. Wat opzoekingswerk op het wereldwijde web leert ons dat haar nieuwe album “Hurricane Coming” al de vijfde soloplaat uit haar muzikale carrière vormt, hetgeen ons doet besluiten dat we in de voorbije jaren toch al heel wat gemist hebben en dat we dus op zoek zullen moeten gaan naar haar vorige releases. Ze debuteerde op plaat in 2008 met het album “Paint By Numbers” en daarna volgden “Skyline” in 2012, “Apartments For Lovers” in 2014 en “Forest Fire” in 2017.

Op deze nieuwe plaat brengt Shawna Caspi tien liedjes die ze allemaal zelf heeft geschreven en waarvoor ze bij de drie nummers “Echo” (video 1), “Wait Love” (video 2) en “Hold The Light” wat componeerhulp heeft gekregen van Joel Schwartz, de producer van dit album en daarop ook de bespeler van akoestische en elektrische gitaren, banjo en mandoline. Andere instrumentalisten die bij de opname in ‘The Canterbury Music Company’ in Toronto hebben meegeholpen zijn bassist Devon Henderson, drummer Mark Mariash, pianist-organist Scott Galloway en backing vocalisten Sarah Hiltz en Peter Stone.

Shawna Caspi hecht heel veel belang aan het schrijven van poëtische en betekenisvolle songteksten waarvoor ze de inspiratie meermaals in haar persoonlijke leven heeft gezocht. Die verhalende songteksten kunnen we trouwens mooi meevolgen door middel van het aan de cd toegevoegde tekstboekje. Maar ook de melodieën bij haar liedjes moeten telkens weer vlot in het gehoor liggen en ze dienen de gebrachte songs met een mooi gestructureerde instrumentatie te ondersteunen.

Uit “Hurricane Coming” werden ook al twee singles getrokken met de songs “Lay Low Shadow” en het poppy “Wait Love”. Haar openhartigheid als songschrijfster van emotievolle liedjes roepen bij de luisteraars allicht herinneringen op aan vergelijkbare vrouwelijke artiesten als Shawn Colvin, Mary Chapin Carpenter of Kathleen Edwards. Dat is ons alvast vooral opgevallen op bij de afscheidssong “Leaving Came Easy”, ‘break-up’-liedje “Echo”, het smekende “(Please Give Me) One More Chance”, de liefdesverklaring in “Running Start” en slotnummer “Hold The Light” waarin ze haar liefdespartner vraagt om de weg naar de toekomst samen af te leggen in goede en kwade tijden.

Zoals hierboven al aangegeven hebben wij beslist om binnenkort eens op zoek te gaan naar haar vroegere platen want van het werk van Shawna Caspi op haar meest recente plaat “Hurricane Coming” valt echt te genieten, ongeacht welke emoties we op het moment van beluisteren zelf moeten doorstaan.

(valsam)