OSCAR AND THE WOLF – THE SHIMMER

Artiest info
Website
facebook
Label: PIAS

‘Max is the max’ durven we hier toch wel stellen als we het hebben over het creatieve talent als singer-songwriter van Max Colombie, de charismatische frontman van de Gentse elektropopformatie ‘Oscar And The Wolf’ die samen met bassist Ozan Bozdag, gitarist Jasper Bullynck en drummer Claudio Arduini sinds hun oprichting in 2010 het mooie weer uitmaken in de Belgische muziekwereld.

Intussen zijn ze ook internationaal niet meer weg te denken, mede dankzij het succes van hun vorige albums “Entity” uit 2014 en “Infinity” uit 2017 of het dit jaar uitgebrachte nieuwe album “The Shimmer”. Van de elf tracks op deze plaat zijn er in de loop van het jaar al vier singles getrokken met eerst het nummer “James” (video 1), gevolgd door “Oliver”, “Livestream” (video 2) en het onlangs op de markt gebrachte “Nostalgic Bitch”.

De dromerige sound van de vaak door elektronica gekenmerkte indie popnummers is typerend voor ‘Oscar And The Wolf’, net als de zweverige en zwoele, sfeervolle zang van Max Colombie. Naast deze vier singles kunnen we eveneens de songs “Ghost Of You”, “Crystalline”, het jazzy “Ocean City”, de door akoestisch gitaarspel begeleide afsluitende albumtiteltrack “The Shimmer” en het geheel instrumentale nummer “The P.I.C.” (= ‘The People In Charge’) warm aanbevelen.

Bijna elk jaar vinden we ‘Oscar And The Wolf’ terug bij de genomineerden voor een ‘MIA’-award waarvan ze er ook elk jaar weer enkele awards weten te winnen in uiteenlopende categorieën zoals ‘beste live act’, ‘beste popplaat’ of ‘beste zanger’. Dat dit ook voor 2021 zal gebeuren staat eigenlijk buiten kijf want onze persoonlijke mening is dat het album “The Shimmer” tot het allerbeste werk van deze band behoort. Als een groep zich op zo’n unieke wijze weet te profileren in de jungle van de muziekwereld, dan verdient dit gehonoreerd te worden met ‘awards’, met ongelimiteerd succes en met veelvuldige optredens in eigen land en in de rest van Europa.

(valsam)