STEREO NAKED – UNSEEN COURSE

Artiest info
Website
facebook

 

Julia Zech, een Duitse muzikante en sinds eind 2020 ex-leadzangeres van het Parijse folktrio ‘Fierce Flowers’ en haar Nieuw-Zeelandse vriend Pierce Black vormen sinds enkele jaren samen het folk- en Americana-duo ‘Stereo Naked’ dat opereert vanuit Keulen. Ze zingen allebei (vaak in harmonie samen) terwijl Julia op piano of banjo speelt en Pierce de contrabas hanteert.

Eind november brachten ze een nieuw album op de markt onder de titel “Unseen Course” met daarop twaalf vlot in het gehoor liggende deuntjes die in het Engels worden gezongen. Die nieuwe plaat is de opvolger van het in 2018 uitgebrachte debuutalbum “Roadkill Highway” en werd ook nu weer in de ‘Highcat Studios’ in Keulen opgenomen met Florian Bechte als co-producer aan de knoppen.

De meeste nummers uit dit album kunnen als folk of country gecatalogeerd worden, maar we vinden dat de term ‘bluegrass’ ook wel van toepassing zou kunnen zijn voor liedjes als “Would You” of “Patterns”. Maar oordeelt u misschien best zelf door even te luisteren naar de twee nummers die we op de bijgaande video’s hebben meegegeven: eerst is er de officiële video van de single “Sanity” en daarna kunt u luisteren naar een door het duo live gebrachte uitvoering van het bluegrassnummer “There We Go”.

Aangezien beide muzikanten maar enkele instrumenten bespelen is de instrumentale begeleiding bij enkele liedjes op “Unseen Course” eerder aan de sobere en minimalistische kant. Andere tracks werden dan weer veel ruimer georkestreerd door de extra inbreng van gastmuzikanten die spelen op violen, gitaar, harp, pedal steel, drums en blaasinstrumenten.

Dat is o.a. het geval bij “Homeward Bound”, “Give Me Back My Mojo”, “Tunes With You” en afsluiter “Take The Money & Run”, een oerklassieke countryballad. Mocht u misschien nog graag willen weten wat onze absolute favoriete song is op deze nieuwe plaat van “Stereo Naked”, dan kiezen wij resoluut voor het enkel door akoestische piano begeleide liedje “Dear Ol’ Friend” dat het duo erg mooi zingt.

(valsam)