AIN’T AFRAID – AIN’T AFRAID

Artiest info
Website
facebook
Label: The Twinsz

‘Ain’t Afraid’ is de groepsnaam van een Amerikaanse duo dat R&B-, rap- en hiphop-nummers heeft opgenomen op hun eerste titelloze album. Het gaat om twee zwarte vrouwelijke moslims die identieke tweelingen zijn en in hun songteksten vaak verwijzen naar de islamitische boodschappen uit de Koran, maar het is zeker geen propagandaplaat voor deze specifieke godsdienst. Het is vooral de opgewekte muziek en het knappe zangwerk van Sakinah Rahman (aka ‘Straingth’) en Zakiyyah Rahman (aka ‘WiZdumb’) dat primeert op dit debuutalbum.

Het was hun moeder die hen heeft aangespoord om het in de muziekwereld te proberen met hun positieve boodschappen uitstralende liedjes. Ze willen vooral een inspiratiebron zijn voor de jeugd en de vele islamitische lotgenoten in de USA en ze proberen de goedheid van het leven te verkondigen in hun nummers. Naast hun muzikale activiteiten zijn ze bovendien allebei ook zeer actief in het sociale leven van de lokale moslimgemeenschap in Minnesota.

Op de bijgaande video kunt u luisteren naar hun single “Rover & Benz”, maar andere leuke tracks uit het album “Ain’t Afraid” zijn “Rock Bottom”, “Highkey How It Be”, het melodieuze “Somebody Loves You” , “Bonnie & Bonnie”, “Chosen Roses” en het vlot meezingbare “I Got God”. De vele hip hop- en rapsongs die dezer dagen vanuit de Amerikaanse moslimwereld ontstaan vinden meer en meer hun weg naar de officiële nationale radiostations en dat mag wat ons betreft ook het lot zijn voor deze eerste plaat van dit frisse duo ‘Ain’t Afraid’.

(valsam)