WILLARD OVERSTREET AND THE HIGHBORN KINSMEN – ALL WE ARE

Artiest info
Website
facebook

 

Het is bij de beluistering van hun nieuwe album “All We Are” van begin af aan meteen duidelijk dat de pop- en rockmuziek van de Amerikaanse formatie ‘Willard Overstreet And The Highborn Kinsmen’ zijn mosterd heeft gehaald bij de muziek die gecreëerd werd in de jaren ’70 en ’80 door bands als ‘Pearl Jam’, ‘Nirvana’ en zelfs ‘Red Hot Chili Peppers’. Die laatste groep stamt trouwens net als deze formatie uit Los Angeles waar hij in de jaren ’90 werd opgericht door Willard Overstreet.

De twee albums die door Willard Overstreet sinds zijn debuut werden uitgebracht zijn “Paralyzed” en ‘Something To Hold On To” die allebei in 2009 op de markt kwamen. Daarna bleef het lange tijd stil rond de frontman en songschrijver en er waren in de loop der jaren enkele wijzigingen in de bezetting van de begeleidingsband ‘The Highborn Kinsmen’ waarmee nu deze nieuwe plaat “All We Are” werd opgenomen.

De eerste single “Great Life” die uit dit album werd getrokken is te horen op de eerste video bij deze recensie. De tweede video laat u kennismaken met de albumafsluitende song “Ballad Of A Small Town Girl”, een bijna 7 minuten durend rockepos dat begint met enkel akoestisch pianospel. Andere toffe liedjes uit het album “All We Are” zijn de ballads “Give It All Away”, “Can’t Breath (Without You)”, “Feel So Good” en “Fool In Love”. Een speciale vermelding willen we geven aan de coverversie die deze band heeft gemaakt van de hitsong “Heart Of Glass”, de hit uit 1978 van de New Yorkse popgroep ‘Blondie’. Anderzijds gaat het er af en toe ook heel wat ruiger aan toe zoals in de hardrockende nummers “Devil’s Man” en “You Moved Me”.

(valsam)