ANDY SHAUF – WILDS

Artiest info
Website
facebook
Label: ANTI-
distr.: PIAS

Andy Shauf is een 34-jarige Canadese singer-songwriter uit Saskatchewan die zijn muzikale carrière wil uitbouwen als vertolker van indie pop- en folkrockliedjes. Hij is actief in de muziekwereld sinds de beginjaren 2000 en begon zijn loopbaan als drummer bij de Canadese poppunkformatie ‘Captain’. Zijn debuutplaat als soloartiest kwam er in 2009 onder de titel “Darker Days” en daarna volgden er nog enkele EP-tjes.

Zijn tweede full-cd was “The Bearer Of Bad News” in 2012, maar zijn echte doorbraak in eigen land kwam er in 2015 met het succes van de single “Jenny Come Home”. Meteen daarna mocht hij als voorprogramma op Europese tournee gaan met de Amerikaanse folkrockformatie ‘The Lumineers’. Een volgende album was “The Party” uit 2016 en “The Neon Skyline” uit 2020 was zijn laatste officiële plaat.

Tot nu toe dan toch want we hebben hier het negen liedjes tellende album “Wilds” van Andy Shauf in de cd-speler zitten, een erg mooie plaat waarop hij zijn skills als multi-instrumentalist overvloedig heeft geëtaleerd. In het hoesje van deze cd staat dat deze negen liedjes eigenlijk demo’s van songs zijn die hij heeft geschreven en opgenomen in de periode gaande van maart tot mei 2018.

Het demo-aspect kunnen wij echter totaal niet terughoren in de nummers op “Wilds”. Wij horen wel korte maar boeiende popsongs die al snel tot echte oorwurmen uitgroeien. Daarbij rekenen wij de twee songs die u op de bijgaande lyrics video’s kunt horen: “Jaywalker” en “Spanish On The Beach”. Maar ook openingstrack “Judy”, het folky “Television Blue”, het catchy “Green Glass” of het akoestische “Believe Me” en afsluiter “Jeremy’s Wedding” mogen ten huize (valsam) gedurende de komende weken zeker nog wel vaker door de speakers weerklinken.

We lazen ergens dat Andy Shauf deze negen songs heeft geselecteerd uit een serie van vijftig nummers die hij in eerste instantie niet heeft weerhouden voor de opname van zijn vorige plaat “The Neon Skyline”. Als je over dergelijke luxe kan beschikken, dan vragen we ons toch af wat voor moois deze Canadese artiest nog achter de hand heeft gehouden voor zijn volgende officiële studioalbum.

(valsam)