FLOAT FALL – FLOAT FALL

Artiest info
Website
facebook
Label: PIAS

De dromerige popliedjes van het Leuvense duo ‘Float Fall’ kennen we al sinds ze in 2012 een derde plaats konden veroveren in ‘Humo’s Rock Rally’ en met de toenmalige single “Someday” vrij hoog in de Belgische hitlijsten konden belanden. Men zou dan kunnen denken dat Rozanne Descheemaeker en Ruben Lefever definitief gelanceerd zouden zijn en hun succes meteen zouden gaan verzilveren door een volwaardig album uit te brengen.

Dat gebeurde echter niet omdat ze van mening waren dat ze eerst een mooi arsenaal aan songs moesten bij elkaar pennen om zo’n debuutalbum te bevolken. Daarom moesten we tot de herfst van 2021 wachten op die eerste studioplaat die ze hebben uitgebracht met de groepsnaam als titel. Het album bevat tien tracks die door het duo gecomponeerd werden tussen 2013 en 2020 en die in acht verschillende professionele opnamestudio’s en in hun thuisstudio werden opgenomen.

Deze door elektronica en gitaren georkestreerde ‘dream pop’-nummers op “Float Fall” zijn allemaal zeer radiovriendelijk en - vergeef het ons a.u.b. - ze doen ons denken aan de muziek die we dezer dagen ook aangeboden krijgen door bands als het Engelse trio ‘The XX’ en het Belgische duo ‘Portland’. Dat is o.a. zo voor de nummers “Hear You” en “Little Words” die u beiden in een live-uitvoering door ‘Float Fall’ op de bijgaande video’s kunt beluisteren.

Maar ook andere tracks zoals “Time”, “Werewolf”, “Lies”, “Hearts” en “Castles” kunnen eveneens tot dezelfde categorie gerekend worden. De resterende nummers op dit album zijn wat meer uptempo en wat rijkelijker van elektronica-geluiden gespijst. Gelukkig maar houden wij persoonlijk erg veel van dergelijke sound en kunnen we de plaat “Float Fall” van het gelijknamige duo warm aanbevelen bij de fans van muziek waarbij je zachtjes kunt wegdromen in een wereld waar liefde en sfeer belangrijk zijn.

(valsam)