BRNS – CELLULOID SWAMP

Artiest info
Website
facebook
Label: Louis Records / Yotanka Records
distr.: PIAS

‘BRNS’ is de naam van een Brussels trio muzikanten met zanger en drummer Timothée Philippe, keyboardsspeler en bassist Antoine Meersseman en gitarist Diego Leyder. Met het album “Celluloid Swamp” brengen ze hun vierde plaat uit en ook nu behoort hun muziek weer tot het indie rock- en kamerpop-genre. Dit nieuwe album werd in ‘Studio G’ in Brooklyn, New York City en in de ‘Jet Studio’ in Brussel opgenomen met Alexis Berthelot als opnameleider, mixer en co-producer naast de drie bandleden en bekend van zijn eerdere samenwerking met o.a. Frank Ocean en Mark Ribot.

Uit “Celluloid Swamp” werden tot op heden al drie singles getrokken: eerst was er het dynamisch dansbare “Familiar” (video 1), daarna volgde het postmoderne “Suffer” (video 2) en recent verscheen het op een monotone melodie gebrachte nummer “Money” als derde single. Daarmee hebben we al drie van de tien tracks uit dit nieuwe ‘BRNS’-album vermeld.

Synthesizers, orgels, gitaren en opzwepende percussie van bas en drums kenmerken de meeste tracks op deze plaat zoals het nog niet vermelde “Not Alone”, “Inverted”, “Lighthouses” en “Off You Go Daddy” waarmee het album wordt afgesloten. De recent aan de groep toegevoegde zangeres Nele De Gussem zingt mee op vijf van de tien nummers op “Celluloid Swamp” en Carl Roosens zingt samen met Nele mee bij het nummer “Familiar” waarop ook een blazerstrio te horen is met Catherine De Biasio op trombone, Loic Dumoulin op trompet en Luc Lethuillier op tuba.

Echt commerciële hitsuccessen zullen de heren en dame van ‘BRNS’ wellicht niet mogen kennen met de nummers uit dit album, maar dat ze daar niet wakker van lijken te liggen blijkt volgens ons uit het gegeven dat ze doorheen alle vier platen die ze sinds hun ontstaan al hebben uitgebracht steeds weer hondstrouw zijn gebleven aan de hun typerende sound en dat siert deze Brusselse band toch wel.

(valsam)