DENNIS ROGER REED – DOWN AT THE WASHINGTON HOTEL

Artiest info
Website
facebook
Label: Plastic Meltdown Records
Info: Hemifran

“Down At The Washington Hotel” is het vijfde soloalbum dat de Amerikaanse singer-songwriter Dennis Roger Reed uit Orange County, Zuid-Californië uitbrengt voor het platenlabel ‘Plastic Meltdown Records’ met opnamestudio’s in San Clemente, Californië en in Sequim, Washington. Ook nu weer kreeg hij net als bij zijn vorige album bij de opname de hulp van zijn broer Don Reed die op enkele tracks bijdragen aflevert op elektrische leadgitaar, ritmische akoestische gitaar, elektrische 12-snarengitaar en op mandoline in het instrumentale nummer “Taste Of Texas” en op de song “Wishes Were Horses”.

Dat zijn twee van de veertien officiële tracks op dit album, maar voor de fans werd er nog een bonus voorzien in de vorm van extra akoestische versies van drie nummers die op de originele plaat staan en hier aan het einde van deze cd werden toegevoegd. Dat zijn de songs “Brutal As The Truth”, “Elizabeth” en “Such A Long, Long Time” waarmee het album in een volwaardig georkestreerde versie ook begint. De diverse muziekstijlen die via deze tracklijst passeren zijn bluegrass, folk, rock and roll, countryrock, pop en wat blues.

Op de twee video’s bij dit verhaal kunt u eerst genieten van een live-vertolking door Dennis Roger Reed van de song “Manzanita” en daarna van een audiovideo met het liedje “Please Don’t Make It Easy”. Alle veertien nummers op “Down At The Washington Hotel” zijn originele composities van Dennis Roger Reed en voor de opname van dit album kreeg hij de hulp van een hele reeks instrumentalisten voor bijdragen op drums, pedal steel, basgitaar, banjo, fiddle, orgel en piano.

Deze artiest heeft in zijn meer dan dertigjarige carrière het podium gedeeld met enkel grote namen uit de muziekwereld zoals J.J. Cale, Rodney Crowell, Bo Diddley, John Sebastian, Little Richard, ‘Texas Tornados’ en BB King. Maar hij heeft daarnaast vooral heel veel solo-optredens doorheen Amerika en Canada op zijn conto staan. “Down At The Washington Hotel” is de opvolger van het in 2018 op de markt gebrachte album “Before It Was Before” dat op deze pagina’s met veel lof werd gerecenseerd door mijn ‘Rootstime’-collega Eric Schuurmans. Welnu, wij hebben ook met veel genoegen kunnen genieten van dit nieuwe album van Dennis Roger Reed en om nog wat meer specifiek te zijn vooral van de songs “Elisabeth”, “Manzanita”, “Wishes Were Horses” en het bluesy nummer “You Better Hold On”.

(valsam)
“The follow-up record for the 2018-album ‘Before It Was Before’ from Californian singer-songwriter Dennis Roger Reed has now been released under the title ‘Down At The Washington Hotel’. It contains 14 original songs + 3 acoustic versions of a few of the best tracks from the original score. His brother Don Reed has once again been very helpful with the recording of this very entertaining new album.“ – www.rootstime.be