ROCK AND ROLL FLOOZY 1 – GOOD FOR NOTHING WOMAN - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
 

Label: Atomicat Records

Het tegen een razendsnel tempo actieve retrolabel ‘Atomicat Records’ heeft voor een nieuwe serie getiteld ‘Rock And Roll Floozy’ de Texaanse muziekkenner Marcus Juárez uit El Paso de opdracht gegeven om een 140-tal oude rock’n’roll-nummers uit te zoeken rond het thema ‘sexualteit, ondeugendheid en diva’s’ in de rockmuziek van zo’n 60 à 70 jaar geleden. Hij was eerder eveneens verantwoordelijk voor de songselecties voor de destijds verschenen serie “Cherries On The Lose” van hetzelfde platenlabel.

Voor het eerste verzamelalbum in deze vijfdelige serie werd de subtitel “Good For Nothing Woman” bedacht en 28 liedjes vonden hun weg naar deze compilatie. De songteksten van de nummers waren indertijd nog niet zo expliciet als we in de hedendaagse hip hop-scène kunnen horen. Ze waren eerder suggestief en probeerden zo de creatieve verbeelding van de luisteraars aan te spreken. Te direct obsceen woordgebruik zou destijds sowieso tot een verbanning hebben geleid om op de radiostations gespeeld te worden. Het kartonnen hoesje van dit album heeft een nog vrij zedige foto van een sexy lingeriemodel op de front, maar binnenin treffen we een heuse naaktfoto aan van Nancy Jane, een uitdagende dame die misschien wel ooit de cover van Hugh Hefner’s ‘Playboy’-magazine heeft weten te halen.

In het lijstje van de artiesten die een song voor deze plaat hebben afgeleverd vinden we niet meteen heel bekende namen terug. Enkel Billy Brown, Bobby Vee, Johnny Rivers en Johnny Carr doen bij ons een belletje rinkelen. Op de audiovideo’s bij dit verhaal geven we “Rockin’ Shock” van Johnny Carr en de instrumentale gitaartrack “Flyin’ High” van ‘Bobby Vee & The Shadows’ mee ter kennismaking met het muziekgenre dat u op deze cd te horen krijgt.

Het betekent echter niet dat de 28 rock’n’roll-liedjes van een mindere kwaliteit zouden zijn of als opvullertjes voor deze verzamelalbums dienst zouden doen. De subtitel van dit album “Good For Nothing Woman” is ook de titel van een song van ‘Doug Harden & The Dessert Suns’ die eveneens een plaatsje op deze tracklijst wist te veroveren. Een andere suggestieve songtitel was “Who Put The Squeeze On Eloise” van Macy Skipper en ook “She’s My Witch” van Kip Tyler kan op meerdere manieren geïnterpreteerd worden. Helemaal aan het einde van deze eerste plaat in de ‘Rock And Roll Floozy’-serie krijgen we nog een instrumentale rocksong met “The Red Head Flea” van ‘The Caps’, gespeeld op saxofoon en volgens ons zeker ook perfect passend in het repertoire van de Belgische bluesrockformatie ‘The Seatsniffers’.

(valsam)