NOLAN McKELVEY & RON JAMES – SONGS OF HOPE

Artiest info
Website
facebook

Label: Get Onus Stay Onus Music
Info: Hemifran

De Amerikaanse folkzanger en songschrijver Nolan McKelvey heeft in zijn leven het Amerikaanse land doorkruist, vertrekkend vanuit Arizona naar California en dan een tijdje in Boston, Massachusetts om uiteindelijk toch terug te keren naar het startpunt in Arizona. In zijn 25-jarige muzikale carrière werden er meerdere albums opgenomen die hij dan telkens weer tijdens honderden live optredens ging promoten en waarbij hij steeds weer probeerde om het aanwezige publiek met zijn liedjes een aangename avond te bezorgen.

Hij heeft de lockdown-periode omwille van de coronapandemie optimaal weten te gebruiken om twee albums op te nemen, telkens het resultaat van een nauwe samenwerking met bevriende musici. Het eerste album “Into the Silence” hebben we in een andere recensie toegelicht waarin we ook al even hebben gealludeerd op het tweede album van zijn hand, de EP “Songs Of Hope” die hij opnam met Ron James, de drummer bij zijn folkformatie ‘Muskellunge’ en samen met een dertiental andere bevriende instrumentalisten.

Deze songs over hoop werden geschreven voor kinderen met kanker en voor families die tegen deze gruwelijke ziekte moeten strijden. De opbrengsten uit de verkoop van deze cd gaan dan ook integraal naar organisaties die zich toeleggen op de strijd tegen kanker bij kinderen en die hen een dosis hoop en optimisme willen bijbrengen in de voor hen heel moeilijke tijden. Op de video kunt u luisteren naar de met een heuse big band-sound georkestreerde openingstrack “Flip The Script”.

Door de brede bezetting van instrumentalisten is het album “Songs Of Hope” behoorlijk verschillend van het live opgenomen album “Into The Silence”. Er zit veel meer tempo in deze zes liedjes en nummers als “Face Of The Rain”, het jazzy “Root For The Holmes Team”, het funky “Sweet Remission”, het rockende “C-Level” en de soul- en bluesklanken in afsluiter “Steal From The Thief” tonen eens te meer de diversiteit in het talent van deze Nolan McKelvey als sociaal geëngageerde singer-songwriter en performer.

(valsam)
“Nolan McKelvey and Ron James, his drummer-colleague in the band ‘Muskellunge’, have recorded six new songs with a series of friends acting as instrumentalists on the EP ‘Songs Of Hope’. This album is meant to raise funds for an organisation that focuses on giving support, hope and optimism to children and families that are being confronted with cancer. What a noble initiative from this socially engaged musician in this crazy corona-period.“ – www.rootstime.be

 

5 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: SONGS OF HOPE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.