STUART SMITH – THE SUN EP VOL. 2

Artiest info
Website
facebook

Label:Illinoise Records

Ik denk dat het de natte droom is van elke Amerikaanse (en wellicht ook niet-Amerikaanse) muzikant om ooit eens een plaat te mogen opnemen in de beroemde en legendarische ‘Sun Studio’ op de Union Avenue nummer 706 in Memphis, Tennessee. In die door producer Sam Phillips opgerichte heilige ruimte namen beroemde muziekgrootheden als Jerry Lee Lewis, Elvis Presley, Roy Orbison, Johnny Cash, Carl Perkins, B.B. King en U2 meerdere van hun songs en albums op.

De Amerikaanse folkrocker Stuart Smith uit Winchester, Illinois was dan ook blij als een kind toen hij op 14 oktober 2018 met enkele akoestische gitaren en zes van zijn liedjes de ‘Sun Studio’ mocht intrekken voor de opname van zijn ‘The Sun EP’ die in oktober 2019 de opvolger zou gaan worden van zijn in de loop van 2018 verschenen debuutalbum “War Horse”.

Tijdens de corona-lockdownperiode kwam er bij Stuart Smith het idee om dit alles nog eens te gaan overdoen in de ‘Sun Studio’ in Memphis en op 3 september 2020 was het moment gekomen om die droom nog eens te gaan realiseren. Hij mocht er “The Sun EP Vol. 2” gaan opnemen door opnieuw zes liedjes in te zingen. Vijf van die nummers waren door hemzelf gecomponeerde songs en hij voegde daar een prachtige coverversie van één van zijn favoriete liedjes aller tijden aan toe: “Waitin’ Around To Die”, een song van de in 1997 op 53-jarige leeftijd overleden folk- en countrylegende Townes Van Zandt uit diens debuutplaat “For The Sake Of The Song” van eind 1968.

De openingstrack van deze EP is het op de eerste audiovideo te horen nummer “Josephine” dat Stuart Smith samen schreef met de Amerikaanse folkzanger William Fitzsimmons uit Nashville. Al de liedjes op “The Sun EP Vol. 2” werden in een akoestische setting opgenomen met enkel Stuart Smith op akoestische gitaar, harmonium en mondharmonica. Ook nu weer doet zijn intimistische vertolking en zijn fragiele stem ons net als bij zijn vorige EP sterk denken aan het werk van singer-songwriter Simone Felice, eigenlijk is dat zo bij alle songs: “Always & Never” (zie 2e audiovideo), het melancholische finger-picking afscheidsliedje “A Long Goodbye”, “Heaven” en afsluiter “Wait By The Window”.

Wat ons betreft mag Stuart Smith verder blijven dromen van het opnemen in de ‘Sun Studio’ want een derde (en eventueel vierde) EP met al die mooie tijdloze liedjes blijven bij ons altijd welkom om gedraaid te worden in rustige en intieme ogenblikken. En zijn eerdere plannen om naar Europa te komen voor live optredens mag hij van ons ook uitvoeren eens deze coronacrisis bedwongen is.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: STUART SMITH
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.