ASHLEIGH FLYNN & THE RIVETERS – LIVE FROM THE BLUE MOON

Artiest info
Website
facebook

Label: Home Perm Records

Bijna tien jaar geleden werd een goede vriendin van de Amerikaanse folk- en countryzangeres en songschrijfster Ashleigh Flynn lafhartig vermoord. In een droom vertelde die vriendin haar dat ze haar stem altijd zou kunnen blijven horen in het luiden van de klokken. Die droom inspireerde Ashleigh Flynn tot het schrijven van de swingende zydeco-song “The Sound Of Bells” die u in een live-uitvoering kunt beluisteren op de eerste video bij deze recensie.

De aanleiding voor ons tot het schrijven van dit verhaal is echter de release van het nieuwe album van de in 2018 opgerichte formatie ‘Ashleigh Flynn & The Riveters’. Dat werd een twaalf nummers tellend live-album dat de titel “Live From The Blue Moon” kreeg omdat deze plaat net twee jaar geleden op 13 juli 2019 werd opgenomen tijdens een optreden van de band op de ‘Blue Moon Stage’ van het ‘Oregon Country Fair’-festival. Het gebruikelijke repertoire van deze formatie bestaat uit countryballads en countryrocksongs die tijdens dit optreden dan ook veelvuldig aan bod zijn gekomen.

Het album begint met het door accordeon begeleide nummer “How The West Was Won”, gevolgd door een leuke countryrocker “Fly Away” en de countryballad “Too Close To The Sun” die u op de tweede video kunt beluisteren en die als tweede single uit het naar de groep vernoemde debuutalbum uit 2018 werd getrokken. Van haar eigen nummers kunnen we eigenlijk geen mindere track ontdekken op deze live-plaat maar we willen hier toch enkele titels als favoriete songs vermelden: “Cold Black Line”, “Deep River Hollow” en “Shrouded Sun”.

Van de twaalf liedjes op deze plaat componeerde Ashleigh Flynn er zelf negen, terwijl de drie hier gecoverde nummers volgens ons als heuse country- en Americana-klassiekers kunnen worden omschreven. De eerste cover is van de eind 1964 voor het eerst opgenomen song “(I’ve Got A) Tiger By The Tail” van ‘Buck Owens & His Bukaroos’, terwijl voor de albumafsluitende cover geopteerd werd voor het nummer “American Girl”, een song van ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ uit 1976. De derde gecoverde song staat helemaal in het centrum van deze plaat en is een meer dan 8 minuten durende countryswingversie van het nummer “Big Hat, No Cattle” van Randy Newman uit zijn album “Bad Love” van 1999 en ook te horen op de soundtrack van de film “Jurassic Park III”.

De muzikanten die Ashleigh Flynn bij dit optreden hebben bijgestaan zijn Carmen Paradise op basgitaar, Jenny Conlee op keyboards en accordeon, Samantha Montanaro als backing vocaliste, Nancy Luca op elektrische gitaar en Jolie Clausen op drums, in totaal vijf muzikale vrouwen die samen haar vaste begeleidingsband ‘The Riveters’ vormen. Die naam hebben ze ontleend van ‘Rosie And The Riveters’, een groep vrouwen die oorlogswapens maakten voor de Amerikaanse soldaten in de Tweede Wereldoorlog. ‘Ashleigh Flynn & The Riveters’ schieten echter telkens weer raak met schitterende muziek en ze kunnen na de zeer lange lockdownperiode haast niet meer wachten om terug te gaan touren en live op een podium op te treden. De twaalf liedjes die op het album “Live From The Blue Moon” staan zullen ook dan zonder twijfel opnieuw op de playlist worden opgenomen. Een avond vol blijheid, vrolijkheid en muzikaal genot zal het resultaat zijn voor alle aanwezige fans bij deze shows.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: ASHLEIGH FLYNN & THE RIVETERS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.