IAN FISHER – AMERICAN STANDARDS

Artiest info
Website
facebook

 

 

Tien songs en vijf bonustracks is wat de in de landelijke Amerikaanse staat Missouri geboren maar nu op het platteland in Oostenrijk wonende singer-songwriter Ian Fisher ons te bieden heeft op zijn allernieuwste album “American Standards”. Ondanks de hoeveelheid tracks duurt deze plaat nochtans amper drie kwartier. Op dit album blikt hij zowel nostalgisch als sceptisch terug op wat vroeger zijn thuisland was. Voor twee nummers kreeg hij componeerhulp: Sarah Clanton schreef mee aan het prachtige “Be Thankful” (zie akoestische live vertolking op de tweede video) en Adam James hielp bij het componeren van het stevig rockende liedje “It Ain’t Me”.

De eerste video bij deze recensie laat u kennismaken met de albumtiteltrack “American Standards” die ook als eerste single uit deze reeds in februari 2021 uitgebrachte plaat werd getrokken. De muzikale ondersteuning bij de opname van het album kwam van producer René Mühlberger op leadgitaar, bas, drums en synthesizer, Ryan Thomas Carpenter op piano, Camillo Jenny op drums, Andreas Laudwein op basgitaar en Ollie Samland op pedal steelgitaar, terwijl Ida Wenøe voor de vrouwelijke backing vocals bij enkele nummers zorgde.

Ian Fisher beweert zo’n 1500 liedjes te hebben geschreven gedurende zijn lange muzikale carrière en daarvan zijn er dan ook heel wat op zijn veertien reeds uitgebrachte albums verschenen. Het in 2018 verschenen album “Idle Hands” kon op zeer positieve recensies en perskritieken rekenen in Europa. Van het nieuwe album onthouden wij graag de titeltrack, de melodieuze songs “Maybe A Little More”, “Melody In Nashville” en “Winterwind”, naast het fragiele “Be Thankful” en het intieme liefdesliedje “Three Chords & The Truth”. ‘Less is more’ is zeker van toepassing op de sobere instrumentatie bij de mooiste liedjes op deze recente plaat “American Standards” van Ian Fisher.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: IAN FISHER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.