TIGER SAW & THE REASONS WHY – WET & UNLUCKY

Artiest info
Website
facebook
Label: Epifo Music

Dylan Metrano is de centrale figuur, leadzanger en songschrijver van de Amerikaanse country- en folkformatie ‘Tiger Saw & The Reasons Why’ uit Bath, een klein stadje in de staat Maine, de ‘Pine Tree State’ die tot de regio New England behoort. Het is een muzikaal samenwerkingsproject van de rond Dylan Metrano opgerichte sadcore-formatie ‘Tiger Saw’ uit Massachusetts en de countryband ‘Dylan Earl & The Reasons Why’ uit Arkansas.

De bandleden van deze gelegenheidsgroep naast Dylan Metrano zijn zangeres Geneviève Beaudoin (van de folkformatie ‘Dead Gowns’ uit Portland) met Hamilton Belk op pedal steelgitaar, Dick Darden op drums, gitarist Dylan Earl, bassist Chris Wood en toetsenist Lee Zodrow. De groep ‘Tiger Saw’ werd al in 1999 door Dylan Metrano opgericht en veranderde sindsdien meermaals van bezetting.

“Wet & Unlucky” is de al eind 2019 opgenomen maar door corona pas recent uitgebrachte plaat van ‘Tiger Saw & The Reasons Why’ met negen door Dylan Metrano geschreven nummers. Een kleine tegenvaller is dat die negen tracks in totaal amper 25 minuten duren met maar drie songs die 3 of 4 minuten in beslag nemen. De afsluitende song “We’ll Always Have The Night” stond dan ook nog eens op “Nightingales”, een vorig album van ‘Tiger Saw’ uit 2010, toen werd die song weliswaar gezongen door Wesley Hartley.

De twee video’s bij deze recensie laten u kennismaken met de liedjes “A Civil War On Saturday Night”, een 2 minuten-song en een knap duet tussen Dylan Metrano en Geneviève Beaudoin en daarna hoort u de 4 minuten durende countryballad “The Moon Last Night Is Gone Today”. Deze plaat begint echter met de titeltrack “Wet & Unlucky” waarin de pedal steelgitaar van Hamilton Belk de sound overheerst.

Dan krijgen we een heel traditionele countrysong met het nummer “I’m A YouTube Series, You’re Prestige TV” dat als single is verschenen en dat het niet altijd zo ernstig moet zijn blijkt uit de volgende song “All Dogs Go To Heaven”. “Ellie Bean Strut” is een heel kort maar wel catchy instrumentaal tussendoortje dat de tearjerker “Watching Reruns Of Our Love” voorafgaat waarin de sound van de pedal steelgitaar alweer de bovenhand krijgt.

Soms krijgen we de indruk dat dit album een uit de muziekmusea opgediepte ‘jaren 60’-plaat is van Lee Hazlewood & Nancy Sinatra en ook de meer recente muziek van het Amerikaanse ‘dream pop’-duo ‘Luna’ met Dean Wareham en Britta Phillips vertoont enige gelijkenissen, maar een hernieuwd nazicht bevestigt ons toch dat het de meest recente schijf is van ‘Tiger Saw & The Reasons Why’.

(valsam)

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: TIGER SAW & THE REASONS WHY
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.