DAMON MITCHELL – LIKE YOU’RE IN A DREAM

Artiest info
Website
facebook

 

Damon Mitchell is een 25-jarige Amerikaanse singer-songwriter uit Cincinnati, Ohio die in 2019 debuteerde met de zes nummers tellende EP “Elise”. Daarna mocht hij meteen het podium op als voorprogramma voor bands als ‘Foreigner’ en ‘Blue Oyster Cult’ en hij mocht zelfs drie keer op het podium meespelen met de legendarische groep ‘America’ tijdens het brengen van hun wereldhit “A Horse With No Name” uit 1971. Vorig jaar verscheen dan een tweede EP van hem onder de titel “Tell Us Something We Don’t Know” waarmee hij zijn talent als singer-songwriter definitief bevestigde.

Ondanks zijn nog heel prille leeftijd krijgt hij van de Amerikaanse muziekpers een ‘oude ziel’ aangemeten, iets wat werd ingegeven door het feit dat hij in zijn eigen composities muzikale invloeden uit het verleden vermengt met de sound van hedendaagse artiesten. Eind oktober verscheen in de Verenigde Staten het tweede studioalbum “Like You’re In A Dream” van Damon Mitchell. Daarop staan acht nieuwe zelfgeschreven nummers van deze creatieve singer-songwriter en gitarist.

We hebben op het wereldwijde web twee video’s gevonden van liedjes uit deze plaat die we hier graag met u willen delen, te beginnen met de albumtiteltrack en tweede single “Like You’re In A Dream” over het fijne gevoel van verliefd worden en gevolgd door een audiovideo van de eerste single “Blurry”, een door hem heel knap gezongen popsong.

Wat ons meteen is opgevallen bij de beluistering van dit album is de aandacht die Damon Mitchell besteedt aan een catchy melodie bij de folkrocksongs zoals het door elektrische gitaar aangestuurde verzoeknummer “Dance With Me” en het op werk van ‘Tom Petty & The Heartbreakers’ lijkende “Have I Said It Enough” en “Okay”. Bij het jazzy nummer “From California” wordt Damon Mitchell begeleidt op akoestische piano en hier duiken voor ons gelijkenissen op met de seventies-ballads van Jackson Browne. Ook albumafsluiter “To Have Lost” is zo’n knappe pianoballad waarin Damon Mitchell ons wil leren inzien dat het geen probleem mag zijn om ook eens niet te winnen in wat we doen in ons leven.

(valsam)