DARLING WEST – LIVE 2020

Artiest info
Website
facebook

Label: Jansen Records

De tijd van het jaar en de veel te lang aansluimerende corona-lockdowns lenen er zich blijkbaar toe om registraties van vroegere live-optredens op plaat te zetten. We hadden nog maar net Ben Reel met zijn live-album van een optreden dat al in 2013 werd opgenomen. Maar nu krijgen we met “Live 2020” nog zo’n live opgenomen plaat van het folk- en countryduo ‘Darling West’ uit Noorwegen, een duo dat gevormd wordt door het echtpaar Mari Sandvær Kreken en Tor Egil Kreken. Mari zingt de lead vocals en speelt daarbij op gitaar, mandoline, mondharmonica en dulcimer, terwijl Tor Egil met Mari meezingt en op basgitaar, orgel en banjo speelt.

Dit live-album werd vorig jaar in Noorwegen in de herfstperiode tussen enkele corona-lockdowns door opgenomen tijdens shows in ‘Parkteatret’ in Oslo en ‘Folken’ in Stavanger en volgt op het vorig jaar uitgebrachte studioalbum “We’ll Never Know Unless We Try”. Dat was toen hun vierde plaat na debuutalbum “Winter Passing” uit 2014, “Vinyl And A Heartache” uit 2016 en “While I Was Asleep” uit 2018. Hun nummers zijn een mix van folk, pop, rock, country en Americana die Mari Kreken met haar loepzuivere stem vaak als melodieuze ballads presenteert.

Deze live opgenomen plaat bevat tien liedjes die het duo zorgvuldig heeft geselecteerd uit hun tot op heden uitgebrachte studioalbums, te beginnen met de vier songs “Dover”, “The Sweetest Tune” (video 2), “Vinyl And A Heartache” (zie live versie op de eerste video) en “Someone Like You” uit de cd “Vinyl And A Heartache”. Vier andere nummers “After My Time”, “Rolling On”, “Loneliness” en “Better Than Gold” kwamen eerst voor op de tracklijst van het album “While I Was Asleep”.

De twee nummers die ze selecteerden uit hun laatste studioplaat “We’ll Never Know Unless We Try” horen we helemaal aan het begin en helemaal aan het einde van dit live opgenomen concert met respectievelijk “River” en” Can’t Help It”. Onze conclusie is dan ook dat dit live-album een gepaste introductie van het werk van ‘Darling West’ voor een groter publiek kan vormen en als ‘appetizer’ kan dienen voor hun toekomstige platen.

(valsam)