DAVID CHRISTIAN & THE PINECONE ORCHESTRA – FOR THOSE WE MET ON THE WAY

Artiest info
Website
facebook
Label: Tapete Records
distr.: Sonic RendezVous

David Christian was gedurende 29 jaar een prominent lid en singer-songwriter van de Britse indie punk- en popformatie ‘Comet Gain’ uit Londen waar hij ook bekend werd onder de fictieve namen David Feck of Charlie Damage. Maar omwille van de door Boris Johnson en de politiek in de strot geduwde ‘Brexit’ besloot hij onlangs om Londen definitief achter zich te laten en naar het zuiden van Frankrijk te verhuizen op zoek naar een nieuw muzikaal bestaan.

Daar ontstond de idee om een eerste soloalbum te maken met folk- en rockliedjes. Hij nodigde een serie vrienden uit de muziekindustrie uit om onder de door hem uitgevonden naam ‘The Pinecone Orchestra’ (= ‘het pijnappelorkest’) mee te werken aan zijn album “For Those We Met On The Way” dat dezer dagen op de internationale platenmarkt zal worden losgelaten. Die instrumentalisten zijn James Horsey en Alasdair MacLean van ‘The Clientele’, Gerry Love van ‘Teenage Fan Club’, Joe Harvey-Whyte van ‘Hanging stars’ en Ben Phillipson van ‘Comet Gain’.

Op deze eerste soloplaat brengt David Christian twaalf eigen composities die onder het door hem bedachte begrip ‘homemade dreams from the lonesome green’ vallen. De eerste single die uit dit album werd getrokken is het swingende gitaarnummer “The Ballad For The Button-Downs” dat u op de eerste video kunt beluisteren. De tweede video bij dit verhaal is een audiotrack van de melodieuze albumopeningsnummer “In My Hermit Hours”.

De vrouwelijke vocalen op deze plaat worden verzorgd door Anne-Laure Guillain die ook deel uitmaakt van zijn groep ‘Comet Gain’ als pianiste en backing vocaliste en die we hier haar zonnige harmonieën horen toevoegen in “In My Hermit Hours”. Vocaal vinden we David Christian niet zo sterk uit de hoek komen maar de door hem geschreven songs kunnen wel bekoren. Zo genieten we van de liedjes “Goodbye Teenage Blue”, het rockende “Dream A Better Me”, het melancholische “On The Last Day (We Spend Together)”, het zachtjes voortkabbelende “I Used To Make Drawings” en de verhalende albumafsluiter “Mum’s And Dad’s And Other Ghosts”.

(valsam)