THE RAGGED ROSES – DO ME RIGHT

Artiest info
Website
facebook

Label: Rootz Rumble

 

De muziek die we aangeboden kregen in de jaren vijftig blijft hedendaagse nieuwe groepen en songwriters inspireren bij het creëren van nieuwe nummers in de toen populaire rock’n’roll- en rockabilly-genres. Zo kregen we onlangs het album “Do Me Right” van de Belgische formatie ‘The Ragged Roses’ aangeboden op onze redactie.

Die nieuwe rootsrockersgroep ontstond uit de as van de in 2015 opgerichte Leuvense formatie ‘Shotgun Sally’ rond frontvrouw-zangeres Katrien Van Proeyen. Denk daar voor het podium Bart Rico Ulens met zijn elektrische gitaar bij, de contrabas van Sebi Lee die ook op saxofoon en piano speelt en drummer Jimmy Van Iersel en u hoort een rockgroep zoals die midden vorige eeuw voor het entertainment pleegde te zorgen in danstenten en clubs.

Op het album “Do Me Right” brengen ‘The Ragged Roses’ twaalf nummers waarvan Bart Ulens er elf zelf heeft gecomponeerd en Katrien Van Proeyen de teksten schreef van zes liedjes. De enige gecoverde song op deze cd is een opmerkelijke, bijna 6 minuten durende interpretatie van de klassieker “Runaway” die iedere wat oudere muziekliefhebber zeker nog kent in de originele versie van Del Shannon uit 1961.

Dansplezier wordt u op dit album van begin tot einde door ‘The Ragged Roses’ aangeboden in lekker swingende nummers zoals rockabillytracks “Hoodoo Voodoo”, “Crying Over You”, “Sugar Coated Lovin’” en “Right Track”, met daarnaast enkele opwindende gitaarrockers met “Do Me Right” (zie live-uitvoering op de tweede video), “Tell Me” en “Never Gonna Break My Heart”.

Het bij dit muziekgenre obligaat thuishorende rustmoment wordt op dit album drie keer geboden in de knap gezongen ballad “Falling Out Of Love” (zie 1e video), in het nummer “One Look (Tangled Up In Love)” en in de heerlijk nostalgische tearjerker “Way Back Home” waarmee deze plaat met een hoogtepunt wordt afgesloten. Wie houdt van de sound van legendarische vrouwenstemmen zoals die van Patsy Cline, Wanda Jackson of Etta James zal zijn gading ongetwijfeld ook kunnen terugvinden in de liedjes op het album “Do Me Right” van ‘The Ragged Roses’.

(valsam)