STREETWISE – CROSSING BRIDGES

Artiest info
Website
facebook

Label: DayQuest Records

 

Raymond Castronovo groeide op in Brooklyn, New York waar hij als gitarist al op zeer jonge leeftijd optrad in lokale clubs. Maar hij moest zijn muzikale carrière ‘on hold’ zetten na een obligate keuze tussen muziek maken of samen met zijn vrouw en kinderen een familieleven uitbouwen en met succes een eigen bouwbedrijf gaan leiden.

Pas dertig jaar later in 2019 besloot hij om opnieuw actief te worden in de New Yorkse muziekscène en een eigen groep op te richten die ‘Streetwise’ werd genoemd. Samen met gitarist Paul Glazer, bassisten Chris Bruschi en Joe Martinez, de op blaasinstrumenten spelende Carl Obrig, drummers Jason Staniulis, Kevin Twigg en Tom Jorgensen en backing vocaliste Marylyn Roman trok Raymond Castronovo de New Yorkse studio ‘The Hit Factory’ in om er tien eigen composities op te nemen.

Zelf omschrijft hij zijn nummers als blues maar wij vinden er toch een meer als melodieuze rock klinkende sound in terug. Oordeel zelf door even naar de twee tracks op de bijgevoegde audiovideo’s te luisteren: eerst krijgt u het doo-wop-nummer “Boxed In Blues” te horen, gevolgd door het gezellig swingende “Fighting The Dragon” dat echter een minder leuk onderwerp heeft over de strijd tegen kanker.

Er werden voorafgaand aan de release van dit debuutalbum “Crossing Bridges” trouwens al vier nummers als singles op de markt gebracht met de songs “Cute”, “Dream Girl” (met zijn sixties-sound onze favoriete track), “A Better Place” en de titeltrack “Crossing Bridges”. De net gemaakte vergelijking met muziek uit de jaren ’50 en ’60 geldt trouwens ook nog voor een paar andere tracks op “Crossing Bridges” zoals het leuke countryrocknummer “Low Tide” met Marylyn Roman als mede-leadzangeres in het duet en ook het melodieuze “Fighting The Dragon” had zo’n vijftig jaar geleden al een hitje kunnen zijn.

Op het vlak van het gitaarspel op de liedjes van deze plaat menen we af en toe zelfs gelijkenissen met het virtuoze werk van een band als ‘Dire Straits’ te kunnen waarnemen. Singer-songwriter Raymond Castronovo geeft in enkele interviews zelf aan dat heel wat legendarische artiesten uit de muzikale glorieperiode van de jaren ’50 en ’60 als inspiratiebron hebben gediend bij het componeren van de nummers op dit album.

(valsam)

 

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: STREETWISE
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.