BRANDI VEZINA – #DONTSETTLE

Artiest info
Website
facebook

Info: Hemifran

Ik weet niet of het een nieuwe trend is in de muziekwereld om platen op te nemen en uit te brengen waarop maar een beperkt aantal songs de tracklijst bevolken. Het is opvallend hoeveel albums ons dezer dagen bereiken met 5 à 7 liedjes die goed zijn voor amper 20 tot 30 minuten muzikaal luisterplezier.

Met de cd “#Dontsettle” van de Canadese singer-songwriter Brandi Vezina uit Winnipeg, Manitoba hebben we alweer zo’n minialbum met zeven korte ‘3 minuten’-liedjes die we na nauwelijks 22 minuten allemaal gehoord hebben. Brandi Vezina blendt op dit debuutalbum countrydeuntjes met folk, rock en blues waardoor we haar sound gemakshalve onder de noemer ‘Americana’ zouden willen catalogeren.

Van de zeven nummers op deze plaat zijn er in de voorbije jaren al drie op single uitgebracht met “Walk Away” in 2019, “John Dillinger Type” in 2020 en dit jaar nog “Danger”. Voor de video’s die we ter kennismaking met haar werk bij deze recensie hebben gevoegd werd dan maar gekozen voor twee andere songs uit “#Dontsettle”: het schitterende “Alberta Rose” en het op persoonlijke ervaringen geïnspireerde “Waiting On A Ring”.

Dat het in haar liefdesleven niet altijd over rozen is gegaan blijkt uit enkele songs op deze plaat zoals in de albumopener “Charming Narcissist” over een lief dat vooral zichzelf interessant vond en in het daaropvolgende “Almost” waarin ze vertelt over het pijnlijke besef dat ze kreeg toen ze argeloos in een foute relatie was gestapt. Ook in het laatste nummer op de plaat “Walk Away” moedigt ze haar vrouwelijke luisteraars aan om de moed te hebben om uit verkeerde relaties en verstikkende jobs te stappen en hoopvol op zoek te gaan naar een betere liefdes- of werksituatie.

Ook de emotionele countryballad “Alberta Rose” is uit haar eigen leven gegrepen. Daarin beschrijft ze de gevoelens van een jonge vrouw die ongewenst zwanger wordt en een moeilijk leven als alleenstaande ouder tegemoet moet zien. Het waren de echte levenservaringen van haar eigen moeder die indertijd in deze situatie was terechtgekomen. Ook “Danger” bevat een boodschap waarin Brandi Vezina wil wijzen op de reële gevaren voor vrouwen als ze eenzijdig uit een foute relatie zouden willen stappen.

(valsam)
“Canadian singer-songwriter Brandi Vezina is using her music to pinpoint and highlight the impact for women and girls when they are tied up in a wrong relationship or an unsatisfying employment situation. On her first album ‘#Dontsettle’ she is singing these meaningful messages on seven nicely composed melodies.“ – www.rootstime.be