ANASTASIA LYNNE – GIRL WITH THE HOURGLASS EYES

Artiest info
Website
facebook
Label: Whisper Records / info : Hemifran

Of de Californische zangeres en songschrijfster Anastasia Lynne uit Los Angeles het over zichzelf heeft als ze haar debuutplaat de titel “Girl With The Hourglass Eyes” geeft weten we niet. Beoordeelt u dit misschien zelf via de foto bij deze recensie. Feit is dat de albumtitel niet meer terugkomt op de tracklijst van de zeven songs die ze voor dit album heeft opgenomen in de ‘Shabby Road Studios’ in Sherman Oaks, Californië.

De muzikanten die deze artieste begeleiden op deze door haar gecomponeerde liedjes zijn Mick Taras op lead en ritmegitaar, albumproducer Doug Petty op toetsen, Joe Ayoub op basgitaar en Scott Seiver op drums. De zeven nummers op “Girl With The Hourglass Eyes” zijn 4 à 5 minuten durende indie folkliedjes met behoorlijk wat jazzinvloeden die zorgen voor in totaal een dik half uur luisterplezier.

Anastasia Lynne zingt in haar nummers over relaties die wel eens in het leven van ieder van ons voor kunnen komen, gaande van een prille verliefdheid tot het pijnlijke moment wanneer het in een liefdesrelatie fout begint te gaan. Twee van de zeven nummers kunt u op de bijgaande video’s beluisteren met eerst de melodieuze single ‘Bothered” en daarna een audiovideo van de song “Close The Blinds”. Uit het resterende songaanbod op deze plaat selecteren wij de ballad “Take Me Further” en de rockende albumafsluiter “Springtime” als het betere werk op “Girl With The Hourglass Eyes”.

(valsam)
“On her latest album ‘Girl With The Hourglass Eyes’ the Californian singer-songwriter Anastasia Lynne combines relationship stories with modern indie folk and jazzy tunes. With only seven songs on the tracklist this 30 minutes lasting record is a bit too short for us to judge about the musical future of this young American talent. It’s now up to her to convince us with a great follow-up album.“ – www.rootstime.be