JÉRÔME PIETRI – LAST OF THE FISHING DAYS

Artiest info
website
facebook - spotify

 

 

“Blues, R'n'R & fly fishing will never die…“

Jérôme Pietri is een Franse rock- en bluesgitarist die via rock pioniers als Rolling Stones en Animals en, na een ontmoeting in de studio met Mick Ronson (1946-1993), de gitarist van David Bowie in diens Ziggy Stardust-periode en lid van zijn begeleidingsband The Spiders from Mars, toen hij 20 was, besloot om zelf muzikant te worden. Na gespeeld te hebben in veel groepen en zijn samenwerking met Jean-Louis Murat (aka Jean-Louis Bergheaud, een Franse zanger en songwriter), gaat hij solo en debuteert hij in 2012 als one man band met ‘Little Blues Story’.  

Na drie jaar in de tropen te hebben doorgebracht op zoek naar nieuwe inspiratie, verschijnt er in december, als opvolger van ‘Gone Fishing’ (2014), het nieuwe album van Jérôme Pietri. Uitgaande van de profeterende titel van Pietri’s nieuwe album ‘Last of the Fishing Days’ zou het wel eens kunnen, dat we hier met de éérste ecologische blues man te maken hebben. Alleszins is Jérôme -je hoeft maar naar de foto op de hoes te kijken- ervan overtuigd dat het mis gaat met ons milieu én, wat ook al bleek uit zijn vorige release met de Nederlandse producer Erik Spanjers, heeft hij zeker iets met jawel… vissen.

“De ecologische boodschap is erg duidelijk: blues, r’n’r en vliegvissen zullen nooit sterven…”

Is dit het einde van de one man band en de sigaar box gitaren? Want voor zijn nieuwe album deed Jérôme een beroep op zijn levenslange vrienden, Chris Boragno (“El Diablo”) en François "Mr White" White op bas. Zijn ecologisch credo is duidelijk en om dit halen gaat hij terug naar de waanzin en energie van de seventies. Het eerste van de tien nummers dat Pietri schreef en waarmee hij opent kreeg de veelzeggende titel “Monkey on My Back”. Het is al meteen een blues rocker met ballen waarin hij tracht de aap van zich af te schudden. “Plastic Island (The 7th Continent)” roept voor velen het (“vertrouwde”) zevende drijvende continent, gemaakt van plastic afval en zo groot als zes keer het oppervlak van Frankrijk, op en is ook de alarmkreet van een muzikale natuurliefhebber, die getuige is van de verwoestingen van de mens en de toestand van onze planeet die absoluut urgent is. Ook in de andere nummers als “Fishing in the Rain”, “Rabid Dog” en “Trophy” engageert Pietri zich, zeker als het om ecologie gaat, maar ook als “Collagen Woman”, “Big Brother Boogie” en “Blood Money” als het om mensen en alles wat onze wereld betreft. De enige cover is de George Waters’ klassieker “Money”, die hier in Pietri’s verhaal als gegoten past.

“Jérôme Pietri's new album 'Last of the Fishing Days' is one with an ecological message and with a lot of rock energy that seems to have been mined from the seventies…“ (ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

Release: 03/12/21

 

Album track list: 01. Monkey on My Back – 02. Plastic Island (The 7th Continent) – 03. If it Bleeds it Leeds – 04. Rabid Dog – 05. Fishing in the Rain - 06. Money [Waters George Roger] – 07. Blood Money – 08. Big Brother Boogie – 09. Collagen Woman – 10. Trophy / Music/Lyrics by: Jérôme Pietri & Laurent Bourdier, or as [noted: 6] © 2021 - Produced by: Jérôme Pietri | Album credits: Jérôme Pietri: vocs, guitars / Francois “Mr. White” Blanc: bass / Drums: Chris Boragno (2,4-6,8), Thierry Domas (1,3,7,9,10) / Fabienne Della Moniqua: bvs

Discography JÉRÔME PIETRI: Last of the Fishing Days [2021] | Gone Fishing [2014] | Little Blues Story [2012] |