THE VEGETARIANS – BILL HALEY

Artiest info
Website
facebook

Label: Annellssongs
Info: Hemifran

Voor meer informatie over een progressieve rockgroep die zich ‘The Vegetarians’ noemt moeten we naar het hoge noorden, meer specifiek naar Zweden waar singer-songwriter Hans Annellsson een bevriende zanger genaamd John Tabacco uit Long Island, New York heeft uitgenodigd om de vijftien liedjes te komen inzingen die hij geschreven heeft voor zijn nieuwste album “Bill Haley”. Tabacco componeerde trouwens zelf ook mee aan negen van de 15 tracks.

Een hele serie andere Zweedse muzikanten hebben verder als instrumentalisten bijgedragen aan de realisatie van deze plaat, terwijl Johan Pihleke op enkele tracks voor harmony vocals zorgt. Pelle Jernryd speelt op lapsteelgitaar bij de songs “Abigail” en “Under Control” en op leadgitaar bij de ballad “Thank You” die u op de tweede audiovideo kunt horen.

Het project rond ‘The Vegetarians’ werd een twintigtal jaren geleden opgestart door Hans Annellsson toen hij coverversies begon te spelen van progressieve rocknummers van bands als ‘Yes’, ‘Genesis’, ‘Emerson, Lake & Palmer’, ‘King Crimson’ en nog vele anderen. Die covers kunnen teruggevonden worden op de twee albums “Remustered & Remixed Salad” en “The Calling”.

In de vijftien nummers op het album “Bill Haley” brengen ‘The Vegetarians’ een mix van progressieve, alternatieve en klassieke rockmuziek. Eén track is een cover van het nummer “Where’s My Yoko?” van Susan DeVita uit haar album “Something Good” uit 2010. De overige nummers zijn allemaal eigen originele composities van Hans Annellsson en meestal samen geschreven met John Tabacco die ze ook inzingt. De eerste audiovideo hieronder is van het nummer “Reptilian’s Folly”, één van die originele tracks op deze plaat.

Andere nummers uit “Bill Haley” die onze volle aandacht hebben gekregen zijn “Everything Is Everywhere”, progrocksong “Ones & Zeroes”, het folky “Five Little Words” met Mats Öberg in een glansrol op mondharmonica en het ook als folktrack klinkende “Distant Traveler” met Magnus Edring begeleidend op banjo in de hoofdrol.

(valsam)
“Although the Swedish band ‘The Vegetarians’ is registered as a progressive rock project from singer-songwriter Hans Annellsson, on the recently released album ‘Bill Haley’ we can hear several songs that seem to be closer related to folk music than to rock. But it is in fact the mix of both styles that convinced us of the success and the quality of ‘The Vegetarians’.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: THE VEGETARIANS
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.