MALA OREEN – AWAKE

Artiest info
Website
facebook

Label: TOURBO Music
Info: Hemifran

Over zangeres en songschrijfster Mala Oreen valt heel wat te vertellen. Zij is een Amerikaanse viool- en gitaarspelende artieste die in de Zwitserse stad Luzern woont en daar haar liedjes componeert in het folk- en country-muziekgenre. Van 2009 tot 2018 speelde ze in Zwitserland bij een Keltische folkmuziek spelende Americanagroep ‘Mala & FyrMoon’. Bij haar optredens in Zwitserland en in andere Europese landen wordt Mala Oreen begeleid door gitarist Marc Scheidegger, drummer-percussionist Rafi Woll en contrabassist Simon Iten.

In 2011 bracht ze een eerste soloalbum uit onder de titel “Simply A Lotus”. Drie jaar later volgde een tweede cd die “On The Run” heette en nu is er een derde album getiteld “Awake”. De tien liedjes op die nieuwe plaat werden opgenomen in Nashville, Tennessee met niemand minder dan de succesvolle producer Neilson Hubbard achter de knoppen in de opnamestudio. Die bracht een aantal lokale topmuzikanten mee die voor een zeer mooie instrumentatie bij haar liedjes hebben gezorgd. Daarbij vallen de namen van de fenomenale Fats Kaplan op dobro, pedal steel en fiddle en gitarist-bassist Kris Donegan op en ook Neilson Hubbard zorgt zelf voor enkele bijdragen op drums en piano.

Het objectief van Mala Oreen is om de luisteraar in het hart te kunnen raken met haar liedjes en vooral met haar songteksten die gaan over de dagdagelijkse dingen in ieders leven zoals liefde, verdriet, eenzaamheid, afscheid en hoop. Haar kristalheldere stem drukt een kenmerkende stempel op al de nummers die een plaatsje hebben gekregen op het album “Awake” zoals u kunt horen op de twee songs die op de bijgaande video’s worden weergegeven: “Offspring” en “Ragged Queen”.

Het nummer “Moon Same Moon” schreef ze toen ze ver van haar geliefden in Texas aan deze plaat begon te werken, beseffend dat ze in Amerika en in Zwitserland ’s avonds allemaal naar dezelfde maneschijn konden kijken en zich zo toch nauw verbonden konden voelen. In “Threshold” vertelt ze dat we niet moeten wachten vooraleer aan iets nieuws en onbekends te beginnen maar dat we best meteen met volle moed en overgave tot actie kunnen overgaan. “Breathing Hope” en “Ghost Cat” brengen dan weer allebei een hoopgevende boodschap en de albumtiteltrack “Awake” en het slotnummer “Untied” zijn onze persoonlijke favoriete nummers uit deze nieuwe plaat van Mala Oreen.

(valsam)
“The Swiss-American singer-songwriter Mala Oreen went to Nashville, Tennessee to record her newest album ‘Awake’ under the supervision and with the help of the successful Neilson Hubbard. With songs about issues derived from daily live happenings she tells us with her crystal clear voice stories about love, sadness, loneliness, goodbyes and hope.“ – www.rootstime.be

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: MALA OREEN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.