TOM RODWELL – WOOD & WASTE

Artiest info
Website
facebook

Label: Fireplace Recordings
Info: Hemifran

Het album “Wood & Waste” van Tom Rodwell werd al in 2020 uitgebracht maar door de alomgekende redenen bereikte de plaat nu pas onze redactie. Hij is een Brit uit Sheffield die momenteel in Nieuw-Zeeland woont en er werkt aan zijn muzikale carrière. Hij nam deze plaat op in Auckland in de ‘Roundhead Studios’ van ‘Crowded House’-frontman Neil Finn waar hij zijn eigen nieuwe album samen met Raphael Mann producete. Hij speelde bij de opname zelf op de gitaren terwijl de twee Nieuw-Zeelandse jazzmuzikanten Chris O’Connor en Jeff Henderson voor bijhorend drumwerk en percussie hebben gezorgd.

De sound die Tom Rodwell in de negen tracks op dit album heeft gecreëerd wordt voornamelijk bepaald door de bluesmuziek waarbij de invloeden afkomstig van de muziek van collega-bluesartiesten als B.B. King en Bo Diddley vrij duidelijk waarneembaar zijn. Openingstrack “Don’t Be A Fugitive All Your Life” lijkt een gospelnummer dat op een stompende bluesbeat wordt aangeboden. Gezien de beperkte instrumentatie worden de nummers op “Wood & Waste” vrij sober en naakt gepresenteerd, hetgeen de essentie en de bedoelde boodschap in de songteksten van groovy liedjes als “Keep On Knockin’”, “Plenty Time”, “Small Town” en het melodieuze ”Make Believe” laat primeren.

Tom Rodwell intrigeert in het op een éénvoudig ritme gebrachte nummer “Carry On” waarbij Colleen Davis voor zachte harmony vocals zorgt. De eerste single uit het album is de song “Touch Me Like A Teddybear” die u op de bijgevoegde audiovideo kunt beluisteren. Ondanks het beperkte aantal nummers op dit album is er toch voldoende variatie te horen tussen de tracks, o.a. dankzij een sterk door percussie gedragen ritmische calypso-song als “She Got Me Boiling” en het beklijvende verhaal in het zeer ingetogen gebrachte slotnummer “Dead End Road”.

(valsam)
“Recorded in the Roundhead Studios in Auckland, New Zealand which is owned by Crowded House-frontman Neil Finn, the British blues artist Tom Rodwell has created an amazing new record called ‘Wood & Waste’ with nine meaningful storytelling songs that are layered on a magnificently appealing lo-fi instrumented orchestration.“ – www.rootstime.be

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: TOM RODWELL
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.