HANK ERWIN – THE COPPER ALBUM

Artiest info
Website
facebook
 

 

Vooraleer aan zijn muzikale loopbaan in 2014 te beginnen had de Amerikaanse folkrocker en countryzanger Hank Erwin, geboren en getogen in Kentucky en nu wonend in Austin, Texas er al vele jaren op zee opzitten met meer dan 1000 dagen op het water en bijna 200.000 mijlen rondvaren op zijn boot. Begin 2014 bracht hij zijn debuutplaat “Million Miles” uit. Maar veel plezier heeft hij daar toen niet aan beleefd want al snel bleek dat hij als amper 34-jarige man leed aan een agressieve kanker, een ziekte waaraan zowel zijn ouders als zijn grootouders waren overleden. Het maakte hem bang en depressief maar toch bleef hij al die tijd verder werken en live-optredens verzorgen en eind 2015 werd geconcludeerd dat hij die vreselijke ziekte als eerste in zijn familie had overwonnen.

In de voorbije jaren ontstond er bij Hank Erwin een soort levensdroom. Hij wou zijn volgende plaat opnemen in de wereldberoemde ‘Portside Sound’-studio in Muscle Shoals, Alabama waar heel veel grote artiesten zoals Bob Dylan, Bob Seger, Steve Winwood, ‘Lynyrd Skynyrd’, ‘The Commodores’ en ‘Dr. Hook & The Medicine Show’ hem eerder waren voorgegaan. Zijn droom kwam nu uit voor de opname van de plaat “The Copper Album” waarvoor hij een beroep kon doen op enkele legendarische sessiemuzikanten uit Muscle Shoals.

Zo vinden we Adam Nurre van o.a. David Ramirez en ‘Porter And the Bluebonnet Rattlesnakes’ terug als drummer en pianist en ook Daniel Stoddard van ‘Porter And the Bluebonnet Rattlesnakes’ draagt zijn steentje bij op pedal steel, orgel en synthesizer. Het bespelen van de basgitaar en de ‘vocal harmonies’ op dit album worden verzorgd door Shonna Tucker die we kennen van ‘Pegi Young & The Survivors’ en vooral van haar lidmaatschap bij ‘Drive-By Truckers’.

De twaalf songs op het dankzij een ‘Kickstarter’-fundraising mogelijk gemaakte “The Copper Album” werden allemaal door Hank Erwin geschreven, gearrangeerd en geproducet. Drie van die twaalf nummers kunt u hier beluisteren op de video’s die we aan deze recensie hebben toegevoegd: “Deal With The Devil”, “Sally” en “Hail! The Copper Queen”. Enkele ‘Southern Rock’-ballads behoren naast deze drie nummers volgens ons tot het beste werk op deze plaat: albumopener “The Beacon”, “The Tennessee”, “I Am Not To Blame”, “You’re Dead” en de schitterende songs “Altana” en “Hell Or Harlan”. Laat ons toe om af te sluiten met onze conclusie dat de stem en de liedjes van Hank Erwin volgens ons heel wat gelijkenissen vertonen met de sound van ‘The White Buffalo’ en Sean Rowe.

(valsam)

 

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: HANK ERWIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.