REGGAE JACK – ALWAYS MAGIC

Artiest info
Website
facebook
Label: Night River Records
Info: Hemifran
 

Het was toch met enige verbazing dat we tijdens de meer intensieve blik op het album “Always Magic” van ‘Reggae Jack’ tot de ontdekking kwamen dat dit de nieuwste plaat was van de bij ons al sinds vele jaren bekende folkzanger en songschrijver Jack Tempchin uit het kuststadje Encinitas in San Diego County, Californië. Hij is intussen al meer dan 50 jaar actief in de muziekwereld waar hij vooral eeuwige roem wist te vergaren omwille van het componeren van de songs “Peaceful Easy Feeling” en “Already Gone” voor de Eagles, “The One You Love”, “I Found Somebody” en “You Belong To The City” voor Glenn Frey en “Slow Dancing” voor Johnny Rivers om hier maar enkele van zijn grootste successen te vermelden.

Tijdens zijn lange muzikale loopbaan schreef hij ook liedjes voor o.a. George Jones, Buck Owens, Emmylou Harris, Linda Ronstadt, Jackson Browne, Patty Loveless, Trisha Yearwood en Tanya Tucker en hij trad tijdens hun tournees op in de begeleidingsband van artiesten als Dolly Parton, Jackson Browne, J.D. Souther, ‘Ringo Starr And His All Star Band’ en de Amerikaanse rockgroep ‘Chicago’. In 2008 schreef ik op deze pagina’s de eerste van vijf recensies voor de soloplaten van Jack Tempchin, toen voor zijn cd “Songs” en daarbij telkens opnieuw zijn geweldige songschrijverstalent lovend. Ook het zingen van zijn liedjes ging hem trouwens altijd zeer goed af en dat kunnen we ook nu weer horen op deze nieuwe acht songs tellende plaat “Always Magic” van ‘Reggae Jack’.

Dat de nu 74-jarige Jack Tempchin hier effectief de reggaetoer is opgegaan kunt u zelf vaststellen via de bijgaande audiovideo van de openingstrack “Always Magic When The Sun Goes Down” die hij net als het wat later volgende liedje “More Of Less” helemaal alleen heeft geschreven. Het ritmische Jamaicaanse muziekgenre blijft daarna ook alle andere nummers op deze amper 28 minuten durende plaat domineren zoals in de samen met de Texaanse ‘Grammy Awards’-winnende singer-songwriter en producer Gary Nicholson gecomponeerde tracks “Do Something Fun”, “Friend To Me” en het naar ska-muziek neigende “Great Big Smile”.

Het liedje “From A Yellow Bird” schreef Jack samen met zijn echtgenote Sheryl Tempchin en het heerlijk ritmische nummer “One Of The Good Old Days” kwam tot stand na een componeersessie met de Ierse singer-songwriter Keith Harkin die momenteel in Los Angeles, Californië resideert. Als bonustrack krijgen we aan het einde van deze plaat ook nog een naar reggae aangepaste versie van zijn grootste hit “Peaceful Easy Feeling”. De in 2019 in de ‘Songwriters Hall Of Fame’ van New York City opgenomen Jack Tempchin zingt al deze reggaesongs met het allergrootste gemak met zijn aanstekelijke tenorstem, maar wat had u anders verwacht van zo’n oude rot in het vak die al sinds meer dan 50 jaar schitterende muziek maakt voor andere artiesten maar evenzogoed voor zichzelf.

(valsam)
“With a career in music that is lasting more than 50 years, the 74 years young Californian singer-songwriter Jack Tempchin still succeeded to surprise us with his latest record ‘Always Magic’ that was released under the ‘nom de plume’ Reggae Jack. He presents seven new own compositions in an uplifting reggae style and adds a reggae version of his greatest success song ‘Peaceful Easy Feeling’ as a splendid bonus track.“ – www.rootstime.be

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: REGGAE JACK
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.