STATUS FOE - FALLING AWAKE

Artiest info
Website
facebook
 
 

‘Status Foe’ is een Amerikaanse rockgroep uit Indianapolis, Indiana die is samengesteld uit vier muzikanten die al sinds meer dan 20 jaar de hardrock, grunge rock, progressieve rockmuziek en Southern Rock-sound zeer genegen zijn. Bassist, pianist, gitarist en zanger van de band is Colby Holmes, terwijl Larry Anderson de andere gitarist is, Warren Kost op basgitaar en pedal steelgitaar speelt en Chad Prifogle achter het drumstel plaatsneemt.

Op hun binnenkort op de markt verschijnende album “Falling Awake” brengt ze twaalf stevig rockende nummers die overlopen van snerpende gitaarriffs en imposante beats van bas en drums. De band vliegt er meteen in met het op een leuke gitaarriff gebaseerde nummer “Call It As It Is”. In andere tracks zoals het dynamische albumtitelnummer “Falling Awake” of “Centre Of Nowhere” brengt ‘Status Foe’ dan weer een mix tussen psychedelische muziek en bluesmuziek.

In de eerder verschenen singles “By Myself”, “ We’re Nothing”, “It Was Overstated” en het swingende “Peel And Faded” en in songs als “Sour Grapes Resolutions” en “A Plea For Help” laat deze band horen welke richting ze in de toekomst met hun muziek willen uitgaan: behoorlijk stevige rocknummers waarin de intensiteit van hun songs de klassieke hardrocksound benadert. Toch wil het rockkwartet via de songteksten ook wel een betekenisvol verhaal vertellen in deze vrij luide nummers. Het weze dan ook heel duidelijk: ‘Status Foe’ heeft behalve de groepsnaamgelijkenis niets, maar dan ook helemaal niets te maken met de melodieus swingende sound van de eeuwenoude Britse rockband ‘Status Quo’.

(valsam)

CD-RELEASE: 20 april 2022