MAX LAZZARIN – STRUCK

Artiest info
Website
facebook - spotify
label: Epops Music

 

“Lazay lay bon tom roulay!...”

Max Lazzarin uit Padua in Noord-Italië, is een pianist, zanger en componist. Hij is ook de vicepresident van de Italian Blues Union Association. Hij bracht nog maar net ‘Struck’ uit, een album met 12 nummers, allemaal door hem gecomponeerd, waarin hij zich laat meeslepen door de stijl waar hij altijd van heeft gehouden.

Op ‘Struck’ wil Max Lazzarin kleine en grote verhalen van nu vertellen. Zijn songs bulken van het meditatieve, maar altijd op een ironische en luchtige manier. Hij laat zich als songwriter inspireren door de muziek van Louisiana, terwijl de Franse wijk van New Orleans naar buiten gluurt. Uit zijn piano komen de tonen van boogie, blues en dixieland en echo's die variëren van de Mississippi-delta tot de Po-vallei..

“Keep Calm, Girl” is de opener van het album. Het is een pianoboogie die rustig begint, maar waarin de noten snel gaan rollen en dat je aan Malcolm John Rebennack Jr., alias Dr. John the Nighttripper doen denken. In “Medicin Man” doet Max een ironische beschrijving van de veronderstelde droefgeestigheid van vrouwen om ons daarna in “A Girl with a Knife” mee te nemen naar New Orleans. “Don’t Believe Me” is een ouder nummer. Lazzarin nam het op met de getalenteerde Stephanie "Ocean" Ghizzoni op het ‘Living Live’ album. Het werd al opgenomen als duo onder de naam Bayou Moonshiners in 2016. Hier pakt hij het als een charleston in pianostijl aan. Met “Secret Diary” slaat hij rustig de country richting in, “Blue” zingt Lazzarin met een bijna Tom Waits’ stem, hees en diep, subtiel verzacht door de zoete bluesy tonen van zijn piano. Het lied is een aangrijpende klaagzang voor zijn dochtertje. “Buzz Off” is een ongeremde boogie die je aan andere Italiaanse nummers doet denken en die Angelo Chiocca uitstekend inkleurt. “Fog in My Heart” is luie Dixie, “Take Me home” een a capella  gezongen gospel en “Not Me” opnieuw een ontroerend nummer met knappe Tom Waits’ allures. “Misantrophy” is een tango met veel krachtige zelfironie en “Struck”, de afsluiter, het titelnummer dat het hele album samenvat. Het bulkt van sarcastische ironie, dus de moeite om eens goed naar te luisteren: “zeg het zoals je wilt, de man / vrouw-relatie is de meest gecompliceerde zaak van de wereld, maar het is vooral intrigerend en magisch, voorbode van ontdekkingen en wonderen, van vreugde en pijn…”. Laisse rouler le bon temps!

“On Max Lazzarin's 'Struck' you sometimes feel the Italian “dolce far niente”…
(ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

 

 

10 CD's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: MAX LAZZARIN
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.

Album tracklist: 01. Keep Calm, Girl – 02. Medicin Man – 03. A Girl with a Knife – 04. Don’t Believe Me – 05. Secret Diary – 06. Blue – 07. Buzz Off – 08. Fog in My Heart – 09. Take Me home – 10. Not Me – 11. Misantrophy – 12. Struck | Music/Lyrics by: Massimiliano Lazzarin | Produced by: Epops Music | Album credits: Max Lazzarin: vocs, piano, bvs / Mike Sponza: guitar / Roby Maffioli: bass / Moreno Buttinar: drums / Angelo Chiocca: sax (3,7) / Leonardo Zannier & Gerry Zannier: bvs (11,12)

Discography MAX LAZZARIN: Struck [2022] | 50/50, by Mora & Bronski, feat. Max Lazzarin [2018] | Living Live, by Bayou Moonshiners, w/Max Lazzarin & Stephanie "Ocean" Ghizzoni  [2016] |