RZN8R – CLOSING THE GOLDEN GATE

Artiest info
Website
facebook
 
 

‘RZN8R’ moeten we fonetisch lezen als ‘Resonator’. Het is de artiestennaam van de Amerikaanse R&B- en hiphop-muzikant en producer Derek Buckwalter, afkomstig uit Oakland, Californië en sinds een tijdje verhuisd naar Brooklyn, New York. Hij bracht onlangs het debuutalbum “Closing The Golden Gate” op de markt met daarop zeven tracks die hij opnam met obscure namen uit het gelijkgezinde milieu zoals Kaeli Earle, Xander Beltran, de Amerikaanse freestyle rapper ‘Dakota’ en ‘Idea Unsound’ (aka Kris Grant).

Kaeli Earle is een bassiste en songschrijfster uit Boston, Massachusetts die meestal optreedt met het jazztrio ‘Triple Mood’ uit Seattle, Washington. Op het eerste album van ‘RZN8R’ werkte ze mee aan twee tracks, met name “That’s On You” dat te horen is op de eerste video en ze draagt ook bij aan het afsluitende nummer “Which Way Is Up”.

Xander Beltran is professioneel actief als comedian en hij is gebaseerd in het zuiden van Californië. Hij draagt op dit album ook zijn steentje bij aan twee nummers: “What’s Good” en “Thought Of It” dat we u graag aanbieden op de tweede video. “Closing The Golden Gate” bevat ook twee zogeheten ‘interludes’ met “Aphrodite In Chains” waaraan ‘Idea Unsound’ meewerkte en “The Window” waar ‘Dakota’ een bijdrage voor afleverde.

Op deze plaat gebruikt Derek Buckwalter veel synthesizerklanken en elektronische beats voor de nummers die hij hier heeft samengebracht. Het is niet direct vlot in het gehoor liggende muziek met enkele kenmerken die ontleend werden aan de soul- en jazzmuziek en die pikant gekruid werd met opzwepende Afrikaanse percussieklanken. Derhalve kunnen we zo’n plaat volgens ons ook alleen maar aanbevelen aan een publiek dat onvoorwaardelijk fan is van dit speciale muziekgenre.

(valsam)