SHOVELIN STONE – SUMMER HONEY

Artiest info
Website
facebook
 

 

Het was donderdag 21 april 2022 toen we de Amerikaanse indiefolk- en bluegrassformatie ‘Shovelin Stone’ uit de Rocky Mountains-omgeving van Denver - de hoofdstad van de staat Colorado - live aan het werk konden zien in de gezellige ‘living room’ van ‘Bed ’n Blues’ in Halen, een aan ‘Rootstime’-gelinkt podium voor jonge enthousiaste muzikanten van over de hele wereld. Het werd één van de meest gesmaakte optredens die we dit jaar hebben mogen meemaken want de vier leuke kerels van ‘Shovelin Stone’ gaven voor het aanwezige publiek een supergezellige show ten beste.

Zanger, gitarist en songschrijver Makenzie Willox en zijn banjospelende compagnon Zak Thrall speelden samen met bassist-cellist Russick Smith en drummer Brett Throgmorton twee sets van elk tien nummers en deze vier boezemvrienden besloten de avond met twee songs als toegift. De tijdens deze show gespeelde nummers kwamen uit hun in oktober 2019 uitgebrachte debuutalbum “Shovelin Stone” en ze lieten ons ook kennismaken met de volledige tracklijst van hun kersvers op de markt losgelaten nieuwe cd “Summer Honey” die we hier nog wat meer in detail zullen toelichten.

Op die nieuwe plaat staan elf nummers waarbij er erg knap wordt afgetrapt met de albumtiteltrack “Summer Honey” waarvan u hier ook de video krijgt aangeboden. De tweede bijgevoegde video is trouwens een eigen opname van drie nummers uit hun bovenvermelde live optreden in Halen. Eerst hoort u daarbij het nummer “Change My Mind”, de opener van hun debuutplaat en daarna volgen de tracks “Won’t You Tell Me” en “Ain’t No Shooting Star” uit deze nieuwe cd van ‘Shovelin Stone’.

Deze tweede plaat werd door de band opgenomen in Greenville, West Virginia in het hartje van de ‘Appalachian Mountains’ in de als studio ingerichte boerderij van Chance McCoy die we kennen als de violist, gitarist en banjospeler van de ‘Grammy Award’-winnende Americana- en bluegrassformatie ‘The Old Crow Medicine Show’ uit Nashville, Tennessee en die aan het roer stond als albumproducer voor “Summer Honey”.

Zelf noemt de band dit een plaat met liedjes over verlangen, over liefde, over de honger om gehoord te worden in deze grote boze wereld en met de ‘wees lief voor jezelf en voor de anderen’-leefregel hoog in het vaandel. Nummers als “Note To Self”, “Love Me Too”, “Wash Over You” en “No Good At Waiting” zijn de muzikale vertolkers van deze oprechte positieve gevoelens van de groepsleden van ‘Shovelin Stone’.

Tot slot wil ik hier ook nog even meegeven dat deze vier sympathieke kerels heel enthousiast waren over hun voorbije Europese tournee en dat ze nu al hebben meegedeeld dat ze volgend jaar in april en mei van 2023 opnieuw naar Europa zullen komen om optredens te verzorgen. Wat ons betreft is het zeker een warme aanrader om ‘Shovelin Stone’ dan eens live aan het werk te gaan zien.

(valsam)