THE NEYBAS – SUNSHINE HOTEL

Artiest info
Website
facebook
 

‘The Neybas’ (uit te spreken als ‘nay-bahz’) is een indie rock- en Americana-muziek spelende formatie uit Manchester in de Amerikaanse staat Connecticut. Hun nummers zijn een mix van grappige liedjes op energieke en vlotjes dansbare melodieën die bij de luisteraars al gauw herinneringen zullen oproepen aan de muziek uit de jaren ’60 en ’70. De vijf bandleden van ‘The Neybas’ zijn zanger, gitarist en songschrijver Russ Waesche, bassist Kevin Bornstein, gitarist Nicholas Eckert, keyboardsspeler Greg Marshall en drummer Emmet Hale.

Deze groep heeft tot op heden vier cd’s opgenomen en uitgebracht met het album “Flow” als laatste realisatie in 2019. Maar daar mag nu een vijfde plaat worden aan toegevoegd want wij kregen onlangs hun nieuwste album “Sunshine Hotel” in de bus met daarop veertien splinternieuwe originele songs die allemaal door Russ Waesche van teksten en muziek werden voorzien.

Het lijkt me heel leuk te zijn als ‘The Neybas’ een hele avond als balorkest zouden optreden want fun, dansen en ‘full time’ amuseren zouden ongetwijfeld gegarandeerd worden. Op “Sunshine Hotel” staan meerdere liedjes die voor muzikaal plezier en genot kunnen zorgen. Daarbij denken we o.a. aan songs als “At The Sunshine Hotel” (te horen op de eerste audiovideo), het op een funky melodie gebrachte “Something About Her”, de grappige ballad “Aliens Have Taken My Brain” (zie 2e video), de rockende John Fogerty-lookalike slotsong “Freeway Paradise” en de drie reggaedeuntjes “Sunshine Girl”, “A Little 2 Hi” en “Crank This Up” met heel aanstekelijke riffs. ‘It’s Party Time With The Neybas!’

(valsam)