XANTHAN – SUCCUBUS SWING (EP)

Artiest info
 
facebook
 

Zes nummers die samen goed zijn voor net 22 minuten progressieve rockmuziek, dat is wat u mag verwachten van de debuut-EP “Succubus Swing” van de Amerikaanse formatie ‘Xanthan’ uit Houston, Texas. Het gaat hier over een trio muzikanten dat is samengesteld uit zangeres en bassiste Corin Gatwood en het broederpaar Boz Miller op drums en Max Miller op elektrische gitaar.

Het drietal componeerde samen de muziek bij deze zes tracks en de geringe hoeveelheid woorden die bij enkele nummers te horen zijn kwamen uit de koker van Corin en Max. Afgetrapt wordt er op dit minialbum met het geheel instrumentale “(Hey You) HYBYC” dat voorafgaat aan het al net zo instrumentaal hardrockende “1934 (Einstein Went To Washington)”.

Track nummer 3 “Colliskeions: 23” en nummer 4 “Bump Of Excellence” die te horen is op de bijgaande audiovideo zijn allebei 5 à 6 minuten durende progrocktracks. Daarna volgt een zeer kort intermezzo in het met angstaanjagende geluiden gevulde nummer “Ms. Haan (On The Gym Floor)” waarin we het ritmisch geklop horen op de wasmachine van Corin. Afgesloten wordt er op deze EP met een derde volwaardige track die “In Killeen” als titel kreeg.

“Succubus Swing” werd in de zomer van 2021 opgenomen in de living van Corin Gatwood maar de release van de cd werd daarna wellicht beïnvloed door de corona-lockdownperiode uitgesteld tot eind mei 2022.

(valsam)