UNTIL THE SUN – A NIGHT AT THE RHYTHM ROOM

Artiest info
Website
facebook
 

‘The Rhythm Room’ is een Amerikaanse roots-, blues- en concertclub in Phoenix, Arizona die in 2003 werd uitgeroepen tot de beste bluesclub in Phoenix dat ook de thuisbasis is van de in 2017 opgerichte vierkoppige bluesrockformatie ‘Until The Sun’. Deze groep draait rond zangeres Alyssa Swartz, leadgitarist Brandon Teskey, bassist Bruce Jensen en drummer Chris Tex. In 2019 brachten ze hun debuutplaat “Blackheart” uit en twee jaar later volgde een tweede album onder de titel “Drowning In Blue”.

Daarmee zijn we aanbeland bij hun derde plaat die we hier graag aan u willen voorstellen: “A Night At The Rhythm Room” met een live-registratie van tien nummers die de band in de bovenvermelde ‘old school’-bluesclub op 13 januari 2022 in volle coronapandamie-tijden heeft gespeeld. Bij de gebrachte songs konden we twee covers ontdekken, met name de van Etta James bekende klassieker “At Last” en de overbekende rocktraditional “Whole Lotta Love” van de Engelse rockgroep ‘Led Zeppelin’.

De resterende acht tracks zijn eigen nieuwe composities van ’Until The Sun’. Enkel het trage bluesnummer “Burning Home” stond eerder al op hun tweede album “Drowning In Blue”. Om het voor u en ook voor onszelf een beetje gemakkelijk te maken hebben we hieronder de volledige tracklijst weergegeven en op de video bij deze recensie kunt u het live-concert integraal beluisteren en bekijken. Veel plezier daarmee en als u daarna nog even enthousiast bent over deze muziek, dan kunt u altijd nog overwegen om dit live-album in huis te halen.

(valsam)

 

 

TRACKLIJST:
1. Battle Cry
2. The 4th Turning
3. Hell Of A Thing
4. Death In Disguise
5. Diamonds In The Dust
6. Unborn
7. At Last (Etta James-cover)
8. Arisen
9. Burning Home
10. Whole Lotta Love (Led Zeppelin-cover)