MARY FAHL – CAN’T GET IT OUT OF MY HEAD

Artiest info
Website
facebook
Label: Rimar Records

Om de verveling en de eenzaamheid veroorzaakt door de coronacrisis tegen te gaan besloot de 64-jarige Amerikaanse gitariste en singer-songwriter Mary Faldermeyer uit Easton, Pennsylvania die optreedt onder de artiestennaam Mary Fahl voor haar nieuwste album terug te keren naar de muziek uit haar jeugdjaren. In de jaren ’90 was zij reeds muzikaal actief als leadzangeres bij de New Yorkse poprockgroep ‘October Project’ maar sinds het begin van deze eeuw ging ze als soloartieste door het leven, zowel als zangeres in het muzikale bestaan en als actrice in de theater- en filmwereld.

Mary Fahl heeft reeds een aantal soloalbums in haar discografie maar voor haar nieuwste project opteerde ze voor het coveren van liedjes die essentieel voor haar zijn geweest in de voorbije decennia, beginnende bij haar puberteitsjaren tot het huidige leven als echtgenote en moeder. Samen met multi-instrumentalist en producer Mark Doyle trok ze de opnamestudio in om er tien van dergelijke nummers op te nemen voor het album “Can’t Get It Out Of My Head”.

Dat ‘niet uit de geheugen weg te slaan’ geldt voor elk van deze liedjes maar het is ook de titel van de openingstrack en een coverversie van de door Jeff Lynne gecomponeerde ‘Electric Light Orchestra’-song uit 1975 en een track uit het “Eldorado’-album dat als vierde plaat van E.L.O. verschenen is. Een live-vertolking van dit nummer door Mary Fahl kunt u beluisteren en zien op de tweede video. Op de eerste video brengt zij ook een akoestische versie van de song “Don’t Let It Bring You Down” van Neil Young, een track uit zijn derde album “After The Gold Rush” van 1970.

In het bij deze plaat gevoegde tekstboekje legt Mary Fahl in simpele bewoordingen uit waarom ze voor deze tien nummers op het album heeft gekozen om ze van een lichtjes eigen gemaakte coverversie te voorzien. Hieronder geven we voor uw volledige informatie een overzicht van de albumtracklijst en de namen van de originele vertolkers die Mary Fahl hiermee een waardig eerbetoon wil bezorgen. Haar tijdloze en loepzuivere stem doet ons in enkele nummers denken aan die van ‘Fairport Convention’-zangeres Sandy Denny, maar ook aan Joni Mitchell of Carly Simon en laat dat vooral een heel mooi compliment aan deze artieste zijn.

(valsam)


 

Tracklijst:
1) Can’t Get It Out of My Head (Electric Light Orchestra)
2) Ruby Tuesday (The Rolling Stones)
3) Tuesday Afternoon (Moody Blues)
4) River Man (Nick Drake)
5) Got A Feelin’ (The Mama And The Papas)
6) Don’t Let It Bring You Down (Neil Young)
7) Comfortably Numb (Pink Floyd)
8) Since You’ve Asked (Judy Collins)
9) Beware Of Darkness (George Harrison)
10) The Great Valerio (Richard & Linda Thompson)