SKINNY DYCK – PALACE WAITING (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Sound Asleep Records
Info: Hemifran

Twee jaar geleden debuteerde de Canadese countryartiest Skinny Dyck uit Lethbridge, Alberta met zijn album “Get To Know Lonesome” met daarop voornamelijk klassiek klinkende countryliedjes in de stijl die de fans kennen van uit de gouden jaren ’60. Nu laat deze singer-songwriter onder de titel “Palace Waiting” een EP op de markt los met daarop zes zelfgecomponeerde songs en twee bonusnummers waarvan de muziekkenners de song “Be A Little Quiter” misschien wel herkennen in de originele versie van de met Dolly Parton destijds als duo optredende Amerikaanse countrylegende Porter Wagoner die dit liedje op single uitbracht in 1971.

Zoals het hoort bij de traditionele countryballads krijgen het door Skinny Dyck zelf bespeelde pedal steel-instrument en de twangende gitaarklanken een hoofdrol toebedeeld in de liedjes op “Palace Waiting”. Hij brengt dit soort countrymuziek vlekkeloos naar de 21e eeuw waar een hele reeks nieuwe fans van het genre dergelijke songs met veel plezier verwelkomen.

Twee van de tracks op deze EP hebben we op video aan deze recensie toegevoegd: eerst krijgt u het mooie nummer “TV Blue” en daarna is er nog een audiovideo van de song “In On The Upswing”. Onze favoriete track uit dit in Wyldwood, Texas en Lethbridge, Alabama opgenomen minialbum is echter de openingssong “Hey Who’s Counting?” maar ook het meeslepende afscheidsliedje “Cutting Off All Ties” en de countryballads “Jackson Hole” en “Ripe There On The Vine” mogen graag op onze volledige goedkeuring rekenen.

De rol van producer van “Palace Waiting” werd toebedeeld aan Billy Horton & The Juicebox Kid. Die eerste kennen we als contrabassist bij ‘The Asylum Street Spankers’, ‘The Hot Club Of Cowtown’ en Deke Dickerson maar hij was vooral in de jaren ’90 actief als lid van ‘The Horton Brothers’ met zijn broer Bobby Horton. De laatste jaren werd Billy Horton ook al vernoemd als de producer van albums van Charley Crockett en Theo Lawrence. Mocht u meteen op zoek willen gaan naar deze uitstekende countryplaat, dan moeten we u adviseren om nog even te wachten tot 16 september 2022 want dan zal deze heel knappe EP van Skinny Dyck pas officieel op de markt worden losgelaten.

(valsam)