STEPHEN DOSTER – OVER THE RED SEA

Artiest info
Website
facebook - spotify
Label: faw records
Info: Hemifran

Het album “Over The Red Sea” is de derde studioplaat in zeven jaar tijd die wordt uitgebracht door de Amerikaanse singer-songwriter, gitarist en producer Stephen Doster uit Austin, Texas. Hij werd al in 2016 opgenomen in de ‘Texas Music Legends Hall Of Fame’ als erkenning voor zijn bijdrage sinds meer dan 40 jaar aan de ontwikkeling van de betere muziek uit de staat Texas. Het lijstje van artiesten waar hij gedurende zijn carière heeft mee samengewerkt is dan ook wel echt indrukwekkend te noemen met namen als Joe Cocker, Ricky Nelson, Ani DiFranco, Marshall Crenshaw, Lyle Lovett en de vorig jaar in augustus op 68-jarige leeftijd overleden folkzangeres Nancy Griffith. Stephen Doster heeft daarenboven meer dan 70 albums geproducet voor andere artiesten en dan hebben we het daarbij dus nog niet over zijn eigen soloprojecten gehad.

Zijn debuutplaat “Rosebud” kwam uit in 1996 en de releasedatum van de daaropvolgende tweede plaat volgde niet minder dan 18 jaar later toen in 2014 het album “Arizona” werd uitgebracht, een verzameling van vele mooie melodieën en songs. Daarna moest er wel maar vier jaar gewacht worden op het derde album “New Black Suit” van deze Stephen Doster. Het gegeven dat hij een echte professional is in de ruimste betekenis van het woord hoeven we derhalve niet meer verder te benadrukken. Dat we dan ook met vrij hoge verwachtingen zaten toen we onlangs zijn nieuwe vierde studioalbum “Over The Red Sea” op onze redactie binnenkregen hoeft dus niet echt te verwonderen.

Voor de opname van die plaat wist hij een ‘crème de la crème’ van Texaanse studiomuzikanten te verzamelen met bassist Sam Pankey, drummer Chris Searles, tenorgitarist Rich Brotherton, toetsenist Jon Grossman, cellospeler Brian Standefer, bugelblazer Sam Jeffrey en Andrea Magee op bodhran en penny whistle. De zangpartijen en het gitaarwerk werden door Stephen Doster zelf bijgedragen aan de elf songs op “Over The Red Sea”. In vergelijking met zijn vorige albums bevat deze plaat meer akoestisch werk. Om u een idee te geven van hoe hij in deze liedjes klinkt geven we u op de bijgaande audiovideo het nummer “Who’s Crying Now?” uit dit album ter beluistering mee.

Vocaal vinden we hem af en toe klinken als Paul McCartney en ook de invloeden van ‘The Beatles’-sound in zijn werk zijn nooit echt veraf. Dat horen we o.a. in de nummers “When I Cross The Divide”, “The Singing Bus Driver”, “A Better World”, maar vooral in de ballads “Magdalena Spoke”, het intimistische “We’ll Still Have Today” en “Who’s Crying Now?” horen we dat deze Stephen Doster over een heel warme en aangename zangstem beschikt.

(valsam)
“When compared to his two previous records ‘Arizona’ (2014) and ‘New Black Suit’ (2018), the latest release ‘Over The Red Sea’ from singer-songwriter, guitarist and producer of more than 70 albums from other artists Stephen Doster from Austin, Texas is containing more acoustic and intimate songs. With a successful career in music of over 40 years one can expect a very professional album with heartfelt and moving songs on this new album.“ – www.rootstime.be


10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: STEPHEN DOSTER
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.