KISS ME – ROCK’N’ROLL SONGS OF HAPPINESS Volume 2 - VARIOUS ARTISTS

Artiest info
Website
facebook - spotify
 

Met het op 14 februari gevierde feestje rond ‘Valentijnsdag’ in gedachten vond het populaire retroplatenlabel ‘Atomicat Records’ de tijd rijp om met een verzamelplaat op de proppen te komen met daarop dertig vrolijke rock’n’roll-liedjes rond het centrale thema van dit album “Kiss Me”. Deze dag der geliefden werd doorheen de laatste decennia vanuit Amerika naar Europa getransporteerd en hier verder meer dan ooit gecommercialiseerd door de haaste verplichting om cadeautjes voor je geliefde te kopen en haar of hem een dag lang in de bloemetjes te zetten. Als tegenreactie op zo’n overcommercialisatie vonden we een album met liedjes die tot eenvoudig liefkozen en kussen willen stimuleren nog niet zo’n slecht idee. Het kost u helemaal niets en het zal u toch meerdere leuke momenten en veel genoegen opleveren.

De songs op deze verzamelaar dateren allemaal uit de periode van 1955 tot 1961 en zullen daardoor voornamelijk bij ouderen en nostalgici op de nodige bijval kunnen rekenen want ook zij hebben nog alle rechten om verliefd te worden. Over de liefde zijn intussen allicht miljoenen liedjes gemaakt. Ze belichten vaak de gevoelens van verliefde koppeltjes die aan het begin van hun leven samen staan, gekenmerkt door in de buik kriebelende verliefdheid, gevolgd door verloving, trouwen en kindjes krijgen, maar spijtig genoeg soms ook leidend tot verdriet en scheiding.

Op de audiovideo’s bij deze recensie wordt er al meteen heel wat afgekust in “Kiss Me Baby” van ‘The Four Tops’ en “Kiss Me” van Johnny Burnette. Maar er zijn ook wat meer directe aanzoeken te horen in ”I Wanna Make Love To You” van ‘The Trojans’, “Just Give Me Your Heart” van Johnny Duffett en “Come On And Marry Me” van Kenny Ambrose. Andere liefdesverklaringen zijn dan weer wat subtieler zoals in het nummer “I’m Gonna Lock You In My Heart (And Lose The Key)” van Roy Hamilton of het vanuit twee verschillende hoeken geuite verzoek in “He Man Looking For A She Girl” van ‘The Four Dots’ en “A She Girl Looking For A He Man” van Norma Douglas.

U kunt zien dat dit een ‘Volume 2’-plaat is in deze serie want “Kiss Me” is de opvolger van het vorig jaar ook door ‘Atomicat Records’ uitgebrachte compilatiealbum “Think Me A Kiss” met gelijkaardige naar het kussen refererende liedjes. We zijn dan ook benieuwd of Dee Jay Mark Armstrong - de samensteller van deze platen - nog meer van dergelijke songs uit het bestofte muziekarchief zal kunnen opduiken voor een nog volgende derde verzamelaar rond dit leuke thema.

(valsam)