DAVE DESMELIK – CLUES OF MY EXISTENCE

Artiest info
Website
facebook
Info: Hemifran

De troubadour in de Amerikaanse folkzanger en songschrijver Dave Desmelik uit Brevard, North Carolina blijft ook op zijn nieuwe plaat “Clues Of My Existence” even interessante verhalen vertellen in zijn songs als decennia geleden toen hij als muzikant debuteerde. Dit is nochtans al zijn zestiende album sinds zijn debuut en toch vindt hij in het dagdagelijkse leven rondom hem nog steeds nieuwe thema’s die hij in zijn songteksten op een boeiende wijze weet te beschrijven.

Bj de negen nummers die hij opnam voor “Clues Of My Existence” speelt Dave Desmelik zelf op akoestische en elektrische gitaren, ukelele en piano, terwijl Nolan McKelvey op contrabas speelt, Ron James achter de drums plaatsnam en een vijftal andere instrumentalisten een bijdrage afleverde voor één of meerdere liedjes op deze plaat. De singer-songwriter componeerde deze nummers tijdens de Covid-pandemie in 2020 en 2021 en hij trommelde zijn muzikale vrienden op om de songs in de studio op te nemen voor deze plaat.

De officiële release van het album “Clues Of My Existence” gebeurde op de laatste dag van het vorige jaar en mag dan ook gezien worden als het eindejaarscadeau van Dave Desmelik aan al zijn trouwe fans. Deze gehuwde vader van twee jonge zonen wil hiermee een hart onder de riem steken van alle mensen die het moeilijk hebben in deze barre tijden en een boodschap van hoop op een betere toekomst meegeven in enkele van de liedjes op deze plaat.

Al in het eerste nummer “What If?” wordt een cruciale levensvraag gesteld waar ieder voor zich een eigen antwoord zal moeten op bedenken. De songs worden op een gevarieerd palet van melodieën gebracht die thuishoren in het folk-, alt.country- of Americana-genre, afhankelijk van de selectie die Dave Desmelik maakte als best passende sound bij zijn bijhorende songtekst. Onze keuze aan beste nummers uit “Clues Of My Existence” zijn het verhalende “Ivar The Boneless”, de zeer melodieuze liedjes “Sabotage” en “The Farce”, de door fijne pedal steelklanken gekleurde ballad “Rain Love” en de song “Revealed” die u op de bijgaande audiovideo kunt beluisteren. Het gezegde ‘Vakmanschap is Meesterschap’ hoeft deze artiest eigenlijk niet meer te bewijzen op zijn zestiende studioplaat.

(valsam)
“’Clues Of My Existence’ is the 16th album of the American folk singer-songwriter Dave Desmelik. As before, he keeps telling genuine stories taken from the daily live in his songs. One can hear in some lyrics that these songs were written during the Covid-19 pandemic and that they are meant to give some hope and solace to the listeners and the fans of Dave’s music.“ – www.rootstime.be