ANGELA EASLEY – RISE (EP)

Artiest info
Website
facebook - spotify
label: Class A Records
info: Blind Raccoon

 

“She has a voice of the bayou: sultry, spicy, and full of soul…”

De prijs die Angela Easley van de International Singer Songwriter Association kreeg moet haar extra gemotiveerd hebben bij de release van haar nieuwe release, 'Rise'. Het is haar vierde samenwerking met de muziekproducent Walter Scott uit Nashville. Dit album, opgenomen in zowel Nashville als New Orleans, is voor een deel een blauwdruk van haar maandelijkse shows die ze met haar band doet in Bourbon Street Blues en Boogie bar op de wereldberoemde Printers Alley in Nashville. De zes aanstekelijke nummers die ze voor deze ep opnam zijn geworteld in de blues, rock, country, funk en soul van het diepe zuiden. Recent werd Angela bekroond met het brons voor vrouwelijke vocalisten van het jaar 2021 door de International Singer Songwriter Association en door fans genomineerd in 6 categorieën.

Angela’s muzikale reis begon zoals de meeste zuidelijke verhalen met zingen in haar kerk op de prille leeftijd van acht. Op 13-jarige leeftijd won Angela een lokale talentenjacht met de mogelijkheid om op te treden op het Grand Ole Opry-podium en een opnamesessie in Nashville. Als een lokale songwriter haar hoort zingen trekt hij met haar terug naar Nashville om 'Country Angel' op te nemen. Als ze 15 is wordt ze frontvrouw van de band Bayou Lagniappe en kort daarna doet ze de achtergrondzang van George Jones’ "I Don't Need Your Rocking Chair".

Met het legendarische gospelmuziekkwartet uit Nashville, The McCrary Sisters doet Angela Easley de emotionele opener, “I Can Let Go” met grote klasse. Het feest begint daarna met het funky dansnummer “Runnin’ Out of Time”, inclusief alle toeters en bellen en de steun van drummer en Grammy-winnaar Marcus Finnie (Taj Mahal en Keb' Mo' 'Tajmo').Colombia Records-artiest en mede-inwoner van Mississippi, Shelly Fairchild, zingt dan met Angela de titelsong. Angela roept hierin op tot gelijkheid en eenheid om vanuit de duisternis in het licht te komen. In de ruige rootsrocker “Don’t Let the Devil Down” zingt ze vastberaden te zijn om het kwaad het hoofd te bieden en haar smeekbede in “One More Last Time” krijgt de steun van Mathew Gros’ trieste sax en Randall Scott Peterson’s snedige gitaar. De ep wordt rustig afgerond met “Crazy Rain”. Het is nog een nummer dat Angela schreef met songwriters, Dave Isaacs en John Miner, die de het werk van producer Walter Scott uitstekend weten in te schatten.

“With superb vocals and great musical class Angela Easley manages to convince after some chords on 'Rise'…” (ESC for Rootstime)

Eric Schuurmans

 

Album tracklist: 01. I Can Let Go, feat. The McCrary Sisters – 02. Runnin’ Out of Time – 03. Rise, feat. Shelly Fairchild – 04. Don’t Let the Devil Down – 05. One More Last Time – 06. Crazy Rain | Music/Lyrics by: Angela Easley, w/ Dave Isaacs & John Miner © 2022 | Produced by: Walter Scott | Album credits: Angela Easly: vocs, piano / Randall Scott Peterson: guitar / Marcus Finni: drums / Mathew Gros: sax

Discography ANGELA EASLEY: Rise (EP,6#) [2022] | “Lay Down” [2015] | “I’m Breathing” (Ryan’s Song) [2014] | “Time“ [2012] | Driver’s Seat [2000] | Country Angel [19xx] |