DISORIENTATIONS – MEMORY LANES

Artiest info
Website
facebook
Label: PIAS Recordings

© Kris J. Y. Verdonck

We kunnen hier niet beweren dat onze aandacht niet meteen getrokken wordt bij het beluisteren van het debuutalbum “Memory Lanes” van de in 2018 in Antwerpen opgerichte postpunkformatie ‘Disorientations’. De scherpe en loeiharde intro van de openingstrack “Wandering” die al in 2020 als single werd uitgebracht en die u op de tweede video kunt horen doet eigenlijk pijn aan de oren. Ook bij die andere eerste single “Close To Disappearing” uit 2019 staat het volume op maximum. We begrijpen dan ook dat een perscollega de sound van deze formatie ‘een Chinese muur van geluid’ noemt die alle zintuigen in ons lijf hard prikkelt en teistert.

Het blijft trouwens lange tijd aanhouden, die loeiharde ‘wall of noise’ die deze drie Antwerpenaren Niels Elsermans, Lukas Van Camp en Tomas Serrien op snerpende gitaren, bas en drums produceren in de tien tracks op “Memory Lanes”. Misschien kunnen we wel wat meer krediet verlenen voor de rockende nummers “Don’t” en het op de eerste video gebrachte “Watching You Go”, slottrack “Zinfandel” of de – hoera - over een echte melodie beschikkende song “Allied”.

Maar de nummers “Words”, “Head” en “Leftover” zijn naar onze misschien wel wat ouderwetse normen te luid en te rauw om ons te kunnen plezieren. We kunnen ons echter levendig voorstellen dat de jongere headbangers hun favoriete gading zullen vinden bij deze ‘Disorientations’ en hun album “Memory Lanes”, maar – oh my sweet lord – laat deze beker in de toekomst a.u.b. aan mij voorbijgaan. Mijn oren zullen u daarvoor eeuwig dankbaar zijn.

(valsam)