TIMBER – IT COULD HAVE BEEN ME (EP)

Artiest info
Website
facebook
 

De Nederlandse singer-songwriter ‘Timber’ (echte naam is Timo Bee) stamt uit Capelle Aan Den Ijssel in de provincie Zuid-Holland, een gemeente gelegen langs de 46 km lange rivier Hollandse Ijssel. Of die landelijke omgeving en zijn natuur ook als inspiratiebron dienst doen voor de liedjes die ‘Timber’ opneemt weten we niet zeker, maar we vermoeden wel dat er sporen traceerbaar zijn in zijn muziek.

In 2010 bracht hij zijn debuutplaat “Book Of Life” uit, gevolgd door een tweede album “Clouds” in 2017.

In de herfst van vorig jaar heeft hij een vijf nummers tellende EP uitgebracht die de titel “It Could Have Been Me” als titel kreeg. Die titeltrack kunt u trouwens beluisteren op de eerste video die we bij deze recensie hebben gevoegd. Zelf zegt ‘Timber’ dat zijn werk als componist beïnvloed wordt door ‘The Beatles’ en dat hij in zijn liedjes wil klinken zoals de Amerikaanse zanger en songschrijver John Mayer uit de staat Montana.

Als Belgische muziekliefhebbers zien en horen wij echter ook wel wat gelijkenissen met de muziek van onze eigen singer-songwriter ‘Milow’. Het zijn stuk voor stuk vlot in het gehoor liggende melodietjes die netjes doot ‘Timber’ worden ingezongen. Dat is al het geval van bij de openingstrack “When Loves Breaks Down (Again)”. Vier van de vijf nummers op deze EP werden trouwens eerder al als singles uitgebracht door ‘Timber’. Alleen de titeltrack “It Could Have Been Me” is een nieuwe song.

De tweede song is een bluesy nummer dat “Fear, Fear, Fear” heet en de akoestische gitaarballad “In The Garden” voorafgaat, een intimistisch en melancholisch liedje dat ideaal lijkt te zijn om van te genieten tijdens de late uurtjes in de armen van je geliefde. Dat geldt daarna eveneens voor het nummer “Sun Is Coming Out” waarmee we u laten kennismaken op de tweede video bij dit verhaal.

Deze EP werd in één sessie opgenomen in de ‘Sound Vision Studio’ van George Konings in Arnhem. Die speelt zelf ook mee op akoestische gitaar bij deze nummers, terwijl Pieter-Jan van Helvoort op cajon speelt en Donald van der Goes op contrabas en Andrew Manusama op dobro het beste van zichzelf bijdragen aan dit minialbum. Voor de volledigheid geven we ook nog even mee dat de soms toegevoegde backing vocals gezongen werden door Johannes Dopmeijer en Johan Kruizinga.

(valsam)