TAYLOR RAE – MAD TWENTIES

Artiest info
Website
facebook
 

Zangeres Taylor Rae werd geboren in Santa Cruz, Californië maar trok na enkele omzwervingen uiteindelijk naar Austin, Texas waar ze aan haar muzikale carrière begon te werken. De nu 27-jarige artieste heeft met haar debuutalbum “Mad Twenties” een twaalf songs tellende plaat opgenomen waarop ze blijkbaar met het grootste gemak folk-, jazz-, R&B- en bluesmuziek in de liedjes weet te blenden. Ze schrijft de teksten en de muziek van al haar liedjes helemaal zelf en ze begeleidt zichzelf bij de opname op een akoestische gitaar.

De andere muzikanten die in de opnamestudio in Nashville hebben bijgedragen aan het finale resultaat zijn bassist Dave Francis, drummer Wayne Killius, gitarist en mandolinespeler David Flint en Chris Nole die achter de piano en keyboards plaatsnam. De producersrol was in handen van William Gawley. De melancholische sound bij het liedje “Fixer Upper” dat als eerste single uit dit album werd getrokken en dat u op de eerste video kunt horen komt later ook nog een aantal keren terug in andere nummers. Anderzijds is de volgende single “Home On The Road” die door haar op de tweede video wordt gebracht eerder als een R&B-track te catalogeren.

Als we het werk van Taylor Rae zouden moeten vergelijken met dat van andere zangeressen, dan denken we in eerste instantie aan Joss Stone, Jewel of Norah Jones, drie artiesten die er ook telkens weer in slagen om hun boodschappen in de songs te brengen zonder enige stemverheffing maar toch altijd heel duidelijk en nadrukkelijk zijn in de woordkeuze voor hun teksten. Dat kunnen we op dit album horen in liedjes als ”Sink Or Swim”, het prachtige “Letting You Go” en “5:25”, “Wait And See” of de heerlijke pianoballad “Something Familiar”.

De bluessound krijgt daarna de bovenhand in de nummers “Never Gonna Do”, “Just Be” en het mooi georkestreerde “Forgiveness”. In de afsluitende akoestische song “Taking Space” vraagt Taylor Rae om wat meer ruimte te krijgen om haar liefdesleven wat op orde te brengen en om haar daarna klaar te maken voor een nieuw liefdesavontuur, iets wat we een jongedame van 27 maar al te graag willen gunnen, echter niet zonder haar eerst te feliciteren met haar uitstekende debuutplaat “Mad Twenties”.

(valsam)