LB – ONE LAST TIME FOR LOVE

Artiest info
Website
facebook
Label: Mass Produktion / Cargo Records

Sinds meer dan 20 jaar timmert de nu 49-jarige Zweedse zanger, songschrijver en gitarist Lars Bygdén aan zijn muzikale carrière. Eerst als lid van de countryrockformatie ‘The Thousand Dollar Playboys’ en daarna als soloartiest met op regelmatige basis releases van eigen studioalbums. Bij ‘Rootstime’ volgen we zijn loopbaan als sinds 2005 en ikzelf mocht in het verleden twee albums van zijn hand recenseren: “Family Feelings” in 2010 en “Songs I Wrote” in 2011.

Het is dus met plezier dat we anno 2022 opnieuw mogen kennismaken met een nieuwe plaat van Lars Bygdén via het onder de naam ‘LB’ uitgebrachte album “One Last Time For Love”, de opvolger van het in 2018 verschenen album “Dark Companion”. Het is een zeer mooi werkje geworden met acht nieuwe nummers van deze Zweedse artiest en een kort instrumentaal intermezzo “Back”. Opener “A Bird And A Star” is een trage maar beklijvende pianoballad waarin hij zijn zangtalent perfect aan bod kan laten komen.

Daarna volgt in de op de tweede video te horen song “Born Again” een nostalgische vertelling over hoe hij de liefde opnieuw heeft gevonden na het tragische overlijden van zijn vrouw aan de gevolgen van kanker in 2017. Ook in het daaropvolgende intimistische nummer “Forward” houdt Lars Bygdén het tempo bijzonder laag en hij herhaalt er telkens in dat ‘you are so beautiful’ gevolgd door ‘we are alone again’.

De sentimentaliteit en de ontroering worden bij de nog volgende nummers op deze plaat behoorlijk onder controle gehouden, maar we kunnen er toch niet onderuit dat dit zijn meest donkere album uit zijn carrière is geworden. Dat moeten we concluderen na het horen van liedjes als “Into The Light” en “Under The Bean Tree” waarin hij op ontroerende wijze aan zijn overleden vrouw vertelt hoe hard hun zoon en dochter op haar lijken en hoe hard ze haar allemaal wel missen. Ook “Fall Into The Night” en “Amnezia” kunnen in deze categorie ‘duisternis’ worden ondergebracht.

Een hoopvol lichtpuntje vinden we wel nog terug in de single en albumtiteltrack “One Last Time For Love” die we u graag aanbieden op de eerste video bij deze recensie. Maar dat Lars Bygdén vijf jaar na het verlies van zijn geliefde nog altijd erg hard moet lijden en de hartenpijn bij het verlies en het afscheid moet verbijten is ook na beluistering van dit nieuwe album toch nog altijd overduidelijk. Hij heeft deze muzikale duisternis blijkbaar nog heel hard nodig om het licht aan het einde van de tunnel der treurnis te kunnen ontdekken.

 

 

10 cd's te winnen!

Wil je daar kans op maken, dan mail je ons gewoon even:
je naam, je adres en de vermel
ding: LB
Binnen een aantal weken wordt uit alle inzendingen de gelukkigen getrokken.
Wij hopen dat u massaal Rootstime - hier - zult mailen
De winnaars worden per mail verwittigd.