KARNEY – GONNA BE BEAUTIFUL (EP)

Artiest info
Website
facebook
Label: Karney Music And Sounds

De formatie ‘Karney’ uit San Francisco, Californië werd 23 jaar geleden gevormd rond de zangeres en songschrijfster Anna Karney die daarnaast ook nog op gitaar en keyboards speelt en de taak van platenproducer waarneemt. Zij heeft in die twee decennia drie studioalbums en 2 EP’s uitgebracht met daarop uitsluitend eigen composities. Ze beweert zelf dat haar inspiratiebronnen talrijk zijn maar dat zeker artiesten als Bob Dylan, Neil Young, John Lennon, Joni Mitchell en Patti Smith daartoe behoren.

Op haar nieuwste EP “Gonna Be Beautiful” brengt Anna Karney vijf nummers die ze samen met haar banddrummer Jeff Herrera en met de gastmuzikanten bassist Kevin White en gitarist James DePrato - beiden lid van de ‘Chuck Prophet Band’ - en trompettist Bill Ortiz van ‘Santana’ en drummer Jim Bogios van ‘Counting Crows’ heeft ingespeeld in de ‘Easy Bay Recorders’-studio in Oakland, Californië.

Het is de bedoeling van Anna Karney om met de liedjes op deze EP de luisteraars en haar fans een boodschap van hoop op een betere toekomst te geven en de moed in deze harde pandemietijden niet te verliezen. De twee nummers uit dit minialbum die we weerhouden hebben voor de bijgaande video’s zijn allebei reeds eerder als single uitgebracht: het zijn haar eigen compositie “Be Together” en haar gepersonaliseerde cover van de prachtige Neil Young-song “Heart Of Gold”, hier met mariachi-trompetgeschal door Bill Ortiz.

Deze plaat begint met de titeltrack “Gonna Be Beautiful” en wordt verdergezet met een herwerkte versie van een oudere song “Love & Respect” en een akoestische versie van haar nummer “Trust”. Gezien de frequentie van het uitbrengen van nieuw werk zou het ons niet verbazen indien Anna Karney ergens begin volgend jaar opnieuw met een full-cd op de proppen zal komen. In afwachting daarvan zullen we het dan maar met deze vijf nummers op “Gonna Be Beautiful” moeten doen.

(valsam)