SCOTT WATERS – VIBES FOR MILES

Artiest info
Website
facebook - spotify
 

In 2019 debuteerde de Amerikaanse alt.rocker Scott Waters uit het noordoosten van de staat Connecticut als soloartiest op plaat met zijn album “Peace Signs And Dragonflies”. Hij kon daarvoor op positieve perskritieken rekenen en dat gaf hem de moed om aan nieuwe songs te gaan werken die hij nu zorgvuldig heeft samengebracht op zijn tweede studioalbum “Vibes For Miles”.

Op die plaat brengt hij elf songs die variëren van melodieus tot catchy rockend zoals u zelf kunt vaststellen op de twee audiovideo’s die we aan deze recensie hebben toegevoegd. Eerst hoort u het uptempo gebrachte nummer “The Other Side” en daarna genieten we van de door violen en piano begeleide autobiografische song “Gypsy Heart” die als een melancholische ballad wordt gepresenteerd.

De rode draad doorheen de nummers op “Vibes For Miles” is het gegeven dat alle songs een sixties-sfeertje uitstralen met zorgeloze optimistische teksten en vlot in het gehoor liggende melodieën. Dat is al meteen zo bij de opener “Love Is Gonna Find You” en het daaropvolgende opgewekte nummer “Anything She Wants”. Ook pure liefdesverklaringen zoals in de songs “(You Are) Everything”, “Never Stop Loving You” en “She’s My Favorite Color” horen natuurlijk thuis op deze plaat, hoewel de sfeer ook wel snel kan omschakelen naar zorgen en verdriet in de bluesy ballad “We Don’t Talk Anymore”.

Als afsluiter van dit leuke album brengt Scott Waters een intiem duet met zangeres Kala Farnham in het nummer “Whiskey Nights”. Andere instrumentalisten die meewerkten aan de opname van “Vibes For Miles” in de ‘Silk City Music Factory’-studio in Manchester, Cincinatti zijn gitaristen Mike Barrette, Bruce Gatewood en Jack McLoughlin, bassist Lawrence V. White, drummers Ken Serio en Matt Glasser (op “Gypsy Heart”), Jeff Chen op cello, Chip Fenney op saxofoon en albumproducer Phil Mann op keyboards, gitaar en trompet. Dit is een heel warme plaat van Scott Waters die gevuld werd met vlot in het gehoor liggende optimistische, positieve en hartverwarmende songs die u tijdens de beluistering op de juiste temperatuur zullen helpen te brengen tijdens deze koude winterdagen.

(valsam)