KILL THE LOGO – RESET

Artiest info
Website
facebook
Label: PIAS Recordings

De van zijn producerswerk voor o.a. Adamo, Bart Peeters, Milow, ‘Novastar’ of ‘Triggerfinger’ gekende Jo Francken werd nu ook bereid gevonden om het album “Reset” van de formatie ‘Kill The Logo’ uit Kontich te producen. Hoewel die groepsnaam misschien wel als splinternieuw in de oren klinkt gaat het hier toch over muzikanten die al meer dan twintig jaar actief zijn in de Belgische muziekwereld, maar destijds wel onder de naam ‘.calibre’ waarmee ze toen in 2002 één album hebben uitgebracht, een plaat die trouwens “Killthelogo” heette.

De groep ‘Kill The Logo’ van vandaag bestaat uit zanger Daniel Mies, gitaristen Sven Leyemberg en Niko Poortmans, bassist Herwig Scheck en drummer Jonas Sanders. Voorafgaand aan de release van hun album “Reset” werd eerst een single gelanceerd met het opzwepende gitaarnummer “Riot As One”, een track die we hier graag onder de noemer ‘punk’ of ‘metal’ zouden catalogeren.

Er wordt op het hele album trouwens niet gekeken op extra porties ‘noise’ in de twaalf door de band gecomponeerde tracks die dit kwintet voor deze plaat heeft opgenomen. Ook de tweede single “Taxes” gooit er van meetafaan de beuk in en het op de tweede video te beluisteren “The Warehouse Moguls” is eveneens een nummer dat het label ‘punk’ meer dan waardig is. De bas- en drumssound en de daarbijhorende snerpende gitaargeluiden domineren het hele album “Reset”. Dat wordt ons duidelijk gemaakt in echte hardrockende metalsongs als “Riot As One”, “Buy More Sh!t”, “Iconoclast” en “Conspiracy”.

Gelukkig maar zijn er ook enkele momenten van relatieve rust te vinden op deze luidruchtige plaat zoals gedeeltelijk te horen bij de nummers “The Deep State”, “Boutique Pharma”, “In The Factory”, “Clear As Day” en het psychedelische rockepos “Translucent”, hoewel ze die rustmomenten blijkbaar toch niet kunnen blijven volhouden gedurende de volledige looptijd van die songs.

(valsam)